Nyheter

Fullsatt skyttelokal på sportlovet

Nyheter Under måndagskvällen var det prova-på skytte i Skillingaryds skyttegillelokal på Hantverkargatan i Skillingaryd. Och många ungdomar kom som aldrig hade provat på.

Fullsatt i skyttelokalen och många stod i kö  [1/4]

Jonathan och Maximilliam från Vaggeryd satt i kön för att få testa skytte  [2/4]

Thomas tog emot anmälan  [3/4]

Vilgot Bertilsson från Vaggeryd hade heller aldrig skjutit innan, men ikväll skulle det bli premiär  [4/4]

– Ska bli kul och testa på. Jag har aldrig skjutit förut. Men jag kanske blir lika duktig som min farfar som skjuter gevär, säger Vilgot Bertilsson från Vaggeryd.

Kön var lång och många vill prova på att skjuta luftgevär denna sportlovskväll. Många killar och tjejer var nyfikna på vad det innebär och hade kommit för att prova på.

– Ser roligt ut. Det här är första sportlovsaktiviteten vi gör, säger Jonathan och Maximilliam från Vaggeryd.

Inne vid anmälan och datorn sitter Thomas Sjöberg från Tofteryd och har några hektiska stunder när alla barnen kommer in på en och samma gång och skulle anmäla sig.

– Hade du frågat mig för ett och ett halvt år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle sitta här och jobba en måndagskväll, säger Thomas och skrattar. Bredvid sitter dottern Alice och ler samtidigt som hon visar vilken knapp pappa Thomas ska trycka på för att skjutningen ska fortlöpa.

– Jag skulle bara skjutsa min dotter till träningarna. Men idag sitter jag här och försöker håller ordning på allt och är med på varje tävling där Alice är med, menar Thomas.

Dottern Alice tävlar flitigt och har nu gått upp i en högre klass. Hon tävlar ungefär en gång i månaden och under prova-på-kvällen på sportlovsmåndagen får hon troligen vänta till alla nybörjare har provat innan hon får skjuta sin serie.

– Jag hoppas att jag tycker det är lika roligt framöver och att jag fortsätter att tävla, det är kul, inflikar Alice medan pappa Thomas nickar instämmande.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *