Nyheter

Fullsatt vid kyrklig vårauktion

Nyheter Akvarell, frukostlådor, fårskinnskudde… Ja man kunde ropa in mycket i församlingshemmet i Hagshult i helgen.

  [1/8]

Bengt Johansson  [2/8]

  [3/8]

  [4/8]

  [5/8]

  [6/8]

  [7/8]

  [8/8]

I lördags var tiden inne för den kyrkliga vårauktionen i Hagshult. I ett fullsatt församlingshem hade hugade och glada människor samlats. Inger Lindström hälsade alla hjärtligt välkomna. Vid datorn och anteckningsblocket satt auktionssamordnarna Lars-Olof Ernlund och Carina Manns.

Efter att alla fikat färdigt, så stod vår eminente auktionsropare Bengt Johansson beredd med klubban i handen. I rasande fart såldes de fina alstren. Nämnas kan att nytt för i år var så kallade ”sillalådor” som var fyllda, inte enbart av sill, men mycket annat gott och blandat.

Den vara som inbringade högst summa på auktionen var en akvarell, målad och skänkt av konstnären Renée Göth, Järnboda. Den inbringade 3 200 kronor. Därefter en väggbonad vävd av Rut Andersson, 2 000 kronor, skänkt av dottern Silva Wilsson. Kudde fårskinn gjord av Lilli-Ann Bertilsson 1 300 kronor och frukostlåda gick för  600 kronor.

Som avslutning höll kyrkoherde Klas Svensson en andakt. När slutsumman räknats så blev resultatet på årets auktion hela 66 819 kronor.                                   

Vi tackar alla som bidragit (ingen nämnd, ingen glömd) till årets auktion.

Margareta Svensson

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *