Nyheter

Fullt fokus på utbyggnad

Nyheter Lägenheter och tomter. Det byggs eller kommer att byggas i varje del i kommunen. Bostadsbristen är hög och det har kommunen tänkt att ändra på inom kort.

Arkivfoto; Första spadtaget vid Gästgivaren i Skillingaryd

När Näringslivsrådet, Arbetsmarknadsenheten och Vaggeryds komuns anordnade frukostmöte i Kinnarps personalmatsal under fredagsmorgonen berättade Gert Jonsson (M) och Annika Hedvall, kommundirektör, byggläget i kommunen och det är minst sagt många bollar i luften.

I Skillingaryd finns Illern, Räven, Fåglabäck, Kaffegata och Mejeritomten där det ska eller har påbörjats byggandet med hustomter, lägenheter och trygghetsboende.

– Vi kanske tänkte att Fåglabäck skulle bli svårt att sälja tomter på, men när väl första huset hade byggts blev det resten slutsålda på en gång, säger en nöjd Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande inför kommunens företagare som hade samlats för frukostmöte.

I Vaggeryd väntas tomter och byggen påbörjas vid Östra strand, Västra strand, ny skola på Västra stand, Tiden, Ljungdala, Götarps Hage, Kvarteret Tor, Karlsborg och Lyckorna.

– Nu släpper vi snart tomterna vid Västra strand och husföretag har redan bokat upp tomterna innan vi är klara. Det är häftigt, men samtidigt vill vi att allt inte ska byggas av bostadsföretag. Vi ska även kunna erbjuda att bygga själv. Götarps Hage har vunnit laga kraft och där förbereder vi strax tomtsläpp. Vi kommer att 80 lägenheter i Tor-området i centrala Vaggeryd, berättar Gert Jonsson (M) som även menar att tanken på byggandet kan fortsätta sydöst då motorvägen stoppar expansionen åt väster.

– I Byarum har vi Skyttabygget som är stora och fina villatomter, där man kan välja stor eller liten tomt och det pågår även privat exploatör norr om Byarum, menar Annika Hedvall kommundirektör.

Logpoint är ett unikt område, påtalar kommunala duon, och kommer att betyda att stora företag drar sig till kommunen inom en snar framtid.

– Bästa logistikläget och första industritomten är nu såld. Man kan säga att det var skickliga förhandlare när E4;an byggdes genom kommunen. Vi har sex avfarter från och till vår kommun och det är bara tacka och ta emot, det är vid av- och påfarterna vi kan expandera, avslutar Gert Jonsson (M) till kommunens företagare.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *