Nyheter

Furugården ska granskas

Nyheter 91 äldreboende i landet har IVO, inspektionen för vård- och omsorg, konstaterats att läget varit extra allvarligt. Ett av tre boende i länet är Furugården i Vaggeryd.

Arkivfoto

Tre utpekade äldreboende i länet, Solbacka i Gislaved, Solstickegatan i Jönköping och Furugården i Vaggeryd, ska nu granskas ytterligare av IVO. Exakt vilka brister myndigheten har funnit på dessa boende är oklart.

IVO har granskat tusen verksamheter inom äldreomsorgen i hela landet och har funnit att 91 av dessa har ”brister av allvarlig karaktär”.

Resultatet av den granskning som hitintills har genomförts presenterades under dagens pressträff där socialminister Lena Hallengren (S) och Sofie Wallström, generaldirektör på IVO, deltog.

Källa: SVT Jönköping.

Taggar

Dela


12 reaktioner på Furugården ska granskas

Skillnaden mellan Vaggeryds kommun och landet i övrigt är, om jag inte räknat fel, inte statistiskt säkerställd. Därför skall man utgå från att där inte finns någon skillnad. Däremot är det för oss alla, även för oss andra kommuninvånare all anledning att hålla smitthygienen hög eftersom det cirkulerar mycket smitta i kommunen. Naturligtvis är det nödvändigt att gång efter annan se över hygienrutinerna på äldreboendena.

Kommunen behöver anställa fler personal med rätt utbildning och kunskap året om med bättre arbetstider och bättre lön och personal ska ha tillgång till rätt utrustning året om och då slipper de extra granskning och jobbet blir gjort på bra sätt
Svårare är det inte

Tänk om komunpolitikernas reaktion hade varit lite mer i tiden och inte en månad efter efterfrågan. Restriktioner och skyddsutrustning kom i drift allt för sent. Sedan kan det vara bristande hygien bland personalen som spridit smittan mellan brukarna. Bara fakta som kommer att visa sig i alla kommande granskningar.
Det är bara att inse, kommuner är som oljetankers. Dom vänder inte på en femöring. Beslut tas först efter velande och byråkrati.

Hoppas att marktjänstgörande personal inte tar åt sig av kritiken. De har haft en väldigt tuff period, särskilt under värmeböljan och gjort en storartad insats. Hoppas också att de får extra betalt för detta arbete med covid 19-patienter.
Gun Andersson

Stor skandal: Det har dött 57 personer sedan den 1/1 2020 fram till den 2 juli .
Menar ni på allvar att alla döda dog i covid 19?
Då har vi utrotat alla andra dödsfall.
Börja tänka.

Eric: Det är väl vad S, hälsominister och Anders Tegnell vill få oss att tro att alla har Convid-19 eftersom de räknar alla döda som convid-19. Titta på statistiken från förra året, hur många dog på på äldreboende och nu.

Vem har sagt att alla dog Covid-19? Vore intressant att höra Benny vidareutveckla detta resonemang.

Mycket beror på personalpolitiken. Sörgården har ” alltid” fungerat tryggare. Dags för politikerna att lägga en budget som gör att alla platser kan öppna igen. Och anställ personal på månadslön så arbetskamrater, boende och chefer kan känna sig trygga med att det är full bemanning även nästa dag. Och nästa dag och nästa vecka.

Inte en dag försent bara synd att det blir först nu när många av boende är borta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *