Nyheter

Fyra våningar istället för två

Nyheter Detaljplanen för kvarteret Karlsborg i centrala Vaggeryd planeras bli högre än vad som var tänkt från början och planen är nu ute på samråd.

Det kommunala bostadsbolaget, VSBO, har inkommit med en skrivelse till kommunen där man begär en planändring för kvarteret Karlsborg 1 och 2. Den tidigare inskickade detaljplanen är på två våningar, men nu vill bostadsbolaget ändra denna plan så att det finns möjlighet att bygga fyrvåningshus istället.

Miljö- och byggnadsnämnden är positiva till och beslutade att upprätta en ny detaljplan för området. Nu har även kommunstyrelsens arbetsutskott fått ärendet på sitt bord.

– Vi ställer ut planen om hyresrätterna på Karlsborg för samråd och eventuella synpunkter ska komma kommunen tillhanda i början på oktober. Men vi i arbetsutskottet ställer oss positiva till den nya detaljplanen, säger Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Den bebyggelse som föreslås inom planområdet är ett flerbostadshus med lägenheter, som då är i högst fyravåningsplan. Antal lägenheter uppskattas i detta skede till 12 – 16 stycken.

Detaljplanen för Karlsborg i Vaggeryd är nu ute på samråd

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *