Nyheter

Gamla stadieindelningen i skolan är tillbaka

Nyheter Nu återvänder grundskolan i kommunen till den gamla ”stadieindelningen”.

I går beslöt nämligen barn- och utbildningsnämnden att årskurs sex från och med höstterminen ska tillhöra mellanstadiet istället för högstadiet medan årskurs tre återvänder till lågstadiet. Det beslutet innebär ett fastställande av ett tidigare fattat fullmäktigebeslut.
Naturligtvis får återgången till den gamla ordningen konsekvenser i och med att några enheter under en övergångstid blir splittrade.
I Hok saknas skollokaler för att kunna genomföra förändringen.  Därför kommer kommunstyrelsen att tillskrivas om vikten av att lokalfrågan i Hok ordnas fortast möjligt.
En ny skola  i Hok för 11,1 miljoner är planerad men arbetet beräknas inte komma igång förrän i mitten av nästa år med invigning 2019.
I kommunens södra del är stadieförändringen genomförbar genom att man under en period tar  gamla Sörgårdsskolan i bruk.  Den används idag som skola för nyanlända , en verksamhet som ska flyttas till Fågelforsskolan.
– Det handlar om två gamla , egentligen uttjänta klassrum,  som ska rivas. Men nu behöver vi dem, konstaterar nämndordförande Jenny Larsen
Vilken tur att gamla Sörgårdsskolan, som fick rivningslov för åtskilliga år sedan, fortfarande står kvar.
Byggstarten för en ny lågstadieskola i Skillingaryd är nämligen planerad först till mitten av nästa år och beräknas kosta 14 miljoner kronor.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *