Nyheter

”Gammal” förening får startbidrag

Nyheter Berghems Vänner har ansökt om kommunalt startbidrag

Kultur- och fritidsnämnden beslutade vid senaste sammanträdet att bevilja Berghems Vänner ett startbidrag på 500 kronor och blir därmed berättigad till kommunala bidrag och lokalsubventioner enligt de normer som tillämpas för föreningar i kommunen.

– Ja, föreningen har runnits länge men inte ansökt om startbidrag. Nu har de fått bidrag, säger Sverker Bernhardsson (C) ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Enligt gällande bestämmelser för nybildad förening lämnas ett startbidrag på 500 kronor som ett bevis på att föreningen är berättigad till kommunala bidrag. För att få startbidraget krävs att föreningen är en öppen och allmännyttig organisation till vilket allmänheten kan begära tillträde, och att föreningen är på gång och ansluter sig till en riksorganisation, att föreningen har minst tio medlemmar från 7 år och uppåt och att ett plus- eller bankgiro finns i föreningen.

Föreningen Berghems Vänner har till kultur- och fritidsnämnden även skickat in föreningens stadgar där man läser att den ideella föreningens syfte är att värna om och sköta driften av Basseberg lajvby, även kallad Berghem och att föreningens kärnverksamhet är lajv.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *