Nyheter

Gårdsbutik öppnar i Hagshult

Nyheter Det är Hagshultskossorna, som driver kopensionat, som nu även öppnar en butik på gården - på lördag är det premiär.

Ulrica med hunden Collin

Ägarparet Carl-Johan Bertilsson och Ulrica Björnhag berättar:

– Under lördagens invigning kommer det förutom försäljning i butiken också att serveras mat. Kocken Gustav Arnell från ”Vi kan mat” kommer att stå i trädgården och laga mat av vårt kött och andra lokala råvaror. Vi kommer också att servera glögg och ha många fina erbjudanden under dagen.

– Vi startade Kopensionatet för precis fem år sedan och efter det har det ena gett det andra. Från början jobbade vi enbart mot en restauranggrossist i Stockholm men sedan började vi med köttlådorna och det föll väldigt väl ut, berättar Ulrica.

– Många kommer ju hit och hämtar sina lådor och då kände vi att vi behövde en mer trevlig uthämtning. Snickarna som hjälpte oss att bygga butiken kom hit samtidigt som utmärkelsen  ”Årets matentreprenör” delades ut av landshövdingen. Hon undrade vad vi höll på att bygga. En gårdsbutik, hörde jag mig själv säga, den öppnar vecka 47… fortsätter Ulrica och skrattar, så det var ju bara att dra igång!

– Allt vi säljer i butiken är svenskt förutom direktimporterade kryddor från Sri Lanka. Alla produkter har vi valt med omsorg från duktiga och unika producenter som vi lärt känna genom åren. Kryddorna från Sri Lanka; kanelstänger, kardemummakärnor, kryddnejlika, svartpeppar och malda curryblad kommer direkt från Rawindra, en producent vi lärde känna när vi var där för några år sedan. Ladugården är öppen för den som vill klappa en ko eller bara se hur våra pensionerade mjölkkor har det. På gårdsplanen ställer vi också upp traktorer och maskiner, så det finns något för alla, berättar Ulrica

Det har tidigare funnits en affär i Hagshult, precis vid infarten till Hagshultskossorna. Vi köpte huset för några år sedan men tyvärr gick det inte att rädda, berättar Ulrica. Där fanns också en mack, så vi tar traditionen vidare med både butik och mack, men vi erbjuder förstås fossilfritt bränsle i form av HVO (alla som har dieselbil kan tanka på macken via en app).

– Vi kommer att ha öppet fredagar och lördagar fram till jul sedan får vi se sedan vilka öppettider det blir, avslutar Ulrica.

Här kan ni läsa om kopensionatet från tidigare artikel från 2019.

Smakprov från sortimentet  [1/4]

Hyllorna håller på att fyllas  [2/4]

Här finns nog något för alla  [3/4]

Drycker och kryddor av olika slag  [4/4]

Taggar

Dela


1 reaktion på Gårdsbutik öppnar i Hagshult

Lycka till med gårdsbutiken. Nu finns tre gårdsbutiker i vår kommun är det inte svårt att handla närodlad och klimatsmart

LRF g/m Roger LRF kommungrupp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *