Nyheter

Gärdsgården vid Tolvabron iordningställs

Nyheter En Vaggerydsbo lämnade in ett medborgarförslag gällande den förfallna gärdsgården utmed Lagan. Nu har tekniska sagt sitt i frågan.

Arkivbild på gärdsgård i Byarum

Medborgarförslaget gällde den gärdsgård mot Lagan vid Tolvabron där förslagslämnaren tycker att den borde iordningställas. 

Kommunfullmäktige beslutade för ett halvår sedan att överlämna förslaget till tekniska nämnden för beredning och beslut. Tekniska kontoret har tidigare uppmärksammat att det finns ett behov av att iordningställa gärdsgården, men förvaltningen har haft svårt att få tag på rätt kompetens och material för att bygga gärdsgården. Därför var tanken att avslå förslaget, men nu har förvaltningen hittat någon som kan iordningställa den del av gärdsgården som är i störst behov av renovering. 

– Vi lagar den del som är riven och vandaliserad. Det handlar om 200 meter ungefär. Vi lämnar därför ett bifall till medborgarförslaget, säger nämndordförande Jerry Karlsson (L). 

Beslutet som tekniska nämnden lämnade var att man lämnar uppdraget till förvaltningen att under hösten renovera de 200 meter av gärdsgården vid Tolvabron i Vaggeryd som är i störst behov av renovering. 

Taggar

Dela