Nyheter

George och Meta säljer Fridhem

Nyheter Det tidigare behandlingshemmet Fridhem i norra Vaggeryd är nu ute till försäljning. Det är före detta tandläkare George Almlöf och sjukgymnast Margareta "Meta" Melander som nu säljer efter 19 år av tidsenlig renovering.

George och Meta lämnar nu Fridhem och Vaggeryd för Hok.  [1/8]

George vid ingången till tandläkarpraktiken som han en gång startade.  [2/8]

George vid uppgången till lägenheterna i huvudbyggnaden.  [3/8]

Ett av de båda fristående husen som ligger på området inrymmer två lägenheter.  [4/8]

Det minsta huset med en lägenhet.  [5/8]

George Almlöf lämnar nu över Fridhem.  [6/8]

Vackert smidesräcke.  [7/8]

Höga fina fönster i originalutförande.  [8/8]

George Almlöf och Margareta ”Meta” Melander köpte fridhemsområdet 1998 och har således byggt om och renoverat under 19 år. Tidigare var det behandlingshem och gruppboende som de sista åren drevs av Landstinget.

Det var ganska nergånget och stod tomt i något år, så när renoveringen sattes igång fanns det inget vatten i kranarna. Men paret var inte nödbädda, utan hämtade vatten från Linnarbäcken som rinner strax nedanför.
De har hela tiden försökt att bevara atmosfären i huvudbyggnaden när de renoverat, rum för rum. Kvar finns nu storkök och matsal att färdigställa, kanske till fler lägenheter eller till något helt annat. Möjligheterna finns.

Det finns även sex fristående likadana fastigheter utmed Skogsvägen som tillhörde vårdhemmet Fridhem. De såldes ut till privatboende i början av 90-talet. Ett annat fristående hus, som ägs av Viveca och Mats Åberg, låg tidigare uppe vid landsvägen och är ett av Vaggeryds äldsta hus. Under Fridhems verksamhet var det under en period vårdhemmets läkarmottagning.

Meta jobbar fortfarande som sjukgymnast men George är pensionär sen några år tillbaka. Han var innan pensionering tandläkare och startade sin privatpraktik i bottenvåningen i den stora pampiga huvudbyggnaden. De gjorde även i ordning tre lägenheter på våningarna över, där de själva även bodde under de 19 åren. De två mindre husen på tomten ställdes också i ordning som hyreslägenheter.

George och Meta har lagt många timmar på att renovera Fridhem, men nu väntar nästa projekt att renovera färdigt sitt nya boende i Hok, Georges föräldrahem som är från tidigt 1800-tal. Men mellan renovering blir det väl en och annan tur med motorcykeln och en sväng med den egenbyggda segelbåten; en 2-mastig 14-metare som tog 10 år att bygga … men ingenting tycks omöjligt för paret Almlöf-Melander.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *