Nyheter

Gert (M) rapporterar från arbetsstämman

Nyheter I ett härligt men lite blåsigt Helsingborg samlas över 200 moderata partiombud från hela Sverige för att anta ett mycket stort antal förslag (1 000 sidor text) som har samlingsnamnet ”Nu får vi ordning på Sverige”.

Mats Green, Gert Jonsson och Helena Boeveng på M-stämman i Helsingborg

Tänkte rapportera lite om vad de Moderata förslagen betyder får vår härliga kommun. Och framför allt beskriva förslag som skulle hjälpa oss betydligt i våra utmaningar både som kommun och för enskilda medborgare. Det handlar om fler i jobb. Tillväxt är grunden för välfärd. Fler bostäder och en politik för hela Sverige, alltså också goda förutsättningar för de som bor och verkar utanför städer.

Ett axplock av viktiga reformer.

Att sänka skatten på bensin och diesel.

Att tillsätta en regel- och förenklingskommission för de gröna näringarna.

Att bygglovskravet gårdsbutiker slopas

Att jordbruket inte klassas som miljöfarlig verksamhet.

Att reformera plan- och bygglagen så att det blir enklare, snabbare och billigare att bygga nytt och att markägarens rättigheter stärks.

Att förenkla boverkets byggregler 

Att avskaffa Länsstyrelsens överprövningsrätt i plan- och bygglagen.

Att avskaffa strandskyddet och kommunerna att peka strandlinje där strandskydd ska gälla.

Att buller ska mätas inomhus och i övrigt bättre buller regler som möjliggör både för oss att bygga närmare skjutfältet samtidigt som försvaret kan öva utan att deras verksamhet äventyras.

Att stärka underhållet av enskilda vägar.

Mera kommer för vi ska arbeta från starten igår fram till söndag och så här långt har vi kommit i programmet nu. Men det bådar mycket gott och jag hoppas att övriga partier på riks krokar arm med oss moderater för då är framtiden än ljusare för Vaggeryds kommun och undanröjer mycket av de utmaningar som vi har idag.

Gert Jonsson (M)
Kommunalråd

Taggar

Dela


1 reaktion på Gert (M) rapporterar från arbetsstämman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *