Nyheter

Gert (M) svarar Kenth (S)

Nyheter "Jag tror att invånarna i Vaggeryds kommun förväntar sig att politiken samlar sig för att göra sitt absolut yttersta för att vi ska ta oss igenom den här tuffa perioden på ett klokt sätt". Läs Gert Jonsson (M) svar till Kenth Williamsson (S).

Gert Jonsson (M)

Fullt fokus på att klara kärnverksamheten såsom skola och vård samt att göra allt vi kan för att våra företag klarar sig och att vi inte får för många arbetslösa.

Inget onödigt politiskt spel utan att istället fånga goda och kloka idéer oavsett från vad de kommer.

Vi får snart en uppföljning av ekonomin de fyra första månaderna och då vet vi hur mycket som finns kvar och tillgängliga av statliga medel under 2020. Utifrån det vill jag åstadkomma en, över partigränserna gemensam tilläggsbudget, för att bland annat skjuta till medel för den hårt belastade äldrevården och ett ökat försörjningsstöd.

Och skulle det finnas 12 miljoner utöver de 15 miljonerna som vi betalar investeringar för som Kenth påstår så är ju de ekonomiska läget bra.

Min bedömning är att läget på grund av kraftigt minskade skatteintäkter och extra utgifter för att hantera krisen så är nog utrymmet betydligt mera begränsat.

Men låt oss inte lägga kraft på att spekulera i det eller skriva debattartiklar om vem som har rätt utan facit för de fyra första månaderna kommer inom kort.

Låt oss istället kraftsamla oss och gemensamt arbeta under mottot ”Håll hjärtat varmt, huvudet kallt och händerna rena”.

Gert Jonsson (M)
Kommunstyrelsens ordförande 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Gert (M) svarar Kenth (S)

Sluta kasta sten på varann, samarbeta istället. Alla måste kompromissa just nu.

Och Linus, självklart menade du att även SD ska va med och samarbeta, eller hur? Allt annat vore odemokratiskt!

Vi kraftsamlar gärna gemensamt i krisen men ni var aldrig intresserad av att lägga en gemensam tilläggsbudget. Ni tillfrågade överhuvudtaget inte oss i oppositionen innan ni la budgeten. Men det känns bra att ni inför nästa tilläggsbudget har ändrat strategi och vill göra gemensam sak med oppositionen när det nu är kris.
Och även om ni valde att lägga ut besparingar i driftbudgeten för 2020 och vidhöll detta så sent som förra månaden i er tilläggsbudget i kommunfullmäktige så ser vi självfallet framemot en ny tilläggsbudget som kan underlätta för såväl verksamhet som personal. Men det förutsätter att såväl majoritet som opposition är lyhörda för varandras åsikter. Nackdelen när man lägger en tilläggsbudget efter att den värsta krisen passerat är att dessa pengar troligtvis kommer användas för att minska eller ta bort ett eventuellt överskridande som redan skett och inte vara medel som kan användas strategiskt för att stärka upp organisationen innan krisen väl har brutit ut. Men vi ser fram emot att träffas för vidare diskussioner!

Här den värsta krisen passerat redan? Bra att det är nån som vet mer än vad andra vet . Tror det är utmärkt att vara återhållsam för pengarna kommer att behövas ett bra tag framöver.

Ja. Gert och Kenth ska inte ha olika synpunkter i dessa tider. Ta en kopp kaffe i kommunhuset eller gå till Saturnus och ta ett par öl och prata ihop er. Det är verkligen läge att ha samarbete över partigränserna. Bjud även med någon från V, L. C och M

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *