Nyheter

Glädjs åt att visionen smittat

Nyheter Kommunens vision kommer att förstärkas och leva vidare åtminstone tio år framöver

Numera välkänd logga

Förslaget om kommunens vision och värdegrund diskuterades på måndagens kommunfullmäktige. Annika Hedvall, kommundirektör, berättade att visionen är viktig i ledning och styrning och att den togs fram i samverkan som började med en marknadsplan som efterfrågades av näringslivet 2011.

– Visionen ska vara en kartbild över hur vi ska vara och den är framtagen tillsammans med näringslivet och medarbetare. Den ska vara kulturskapande och värdegrunder är idéer som blir till verklighet där alla har betydelse. Förslaget är att förlänga visionen till år 2030, berättar Annika Hedvall, kommundirektör.

– Jag yrkar bifall till kommunstyrelsens förslag. Ju mer man jobbat med det här och ju mer ser man hur betydelsefull den här visionen är. Ibland måste man säga att man inte alltid har rätt från början, vilket jag har förstått. Vi måste ha en vision, vi är rätt överens om detta och vi ska använda den ytterligare 10 år, säger Gert Jonsson (M).

– ”Där lusten är vår drivkraft och glädjen smittar” står i visionen. Jag vet att många inte var entusiastiska när förslaget kom upp, som många minns. Det här är viktigt att det inte bara implementeras utan även underhållas. Vi kanske skulle tonsätta den? Det handlar om att se längre. Vi måste titta framåt. Den ska vara tidlös och bära i alla väder. Den här är vision som givetvis förbättras och förstärkas, men inget som kan bli inaktuellt. Den här måste underhållas och hållas levande. Hur gör vi med det här materialet på våra skolor? Yrkar bifall och glädjs över att det smittat till resten av kommunstyrelsen, säger Kenneth Åberg (S).

I beslutet 2013 antogs visionen att gälla till år 2020. Med anledning av den positiva bilden av visionen och värdegrunden samt dess användbarhet föreslås att förlänga giltighetstiden till 2030, vilket nu kommunfullmäktige beslutade.

Vaggeryds kommuns vision för vår plats och vår värdegrund; Här ger vi plats för att göra skillnad. En plats för möjligheter formad med tanke och omtanke. Där lusten är vår drivkraft och där glädjen smittar. En plats med stark tradition för gränslöst skapande. Där gemensam vilja och kunskap får livet att lyfta och idéer att bli verklighet. En plats i rörelse som bygger på mångfald och hållbarhet. Där allt är nära och alla har betydelse.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *