Nyheter

Gör Talludden till korttidsboende

Nyheter Det är dags att betala tillbaka och vi ska värna om våra äldre. Lennart "Charlie" Karlsson har idag lämnat in en motion till kommunfullmäktige angående Talluddens framtid.

Arkivfoto; Talluddens lägenheter i Vaggeryd kommer att stå tomma efter sommaren

– Det är skamligt om vi inte använder Talluddens lägenheter till våra invånare. Gör om lägenheterna till korttidsboende. Vi ska göra vårt främsta för vård, skola och omsorg. Vi vill ha en trygg återkomst när man är färdigbehandlad på sjukhuset. När kommunen inte kan ta emot den utskrivna patienten kostar det skattebetalarna 5 000 – 7 000 kronor per dygn. Har vi ett korttidsboende på Talludden så finns dessutom hjälpen vägg i vägg, säger Lennart ”Charlie” Karlsson som idag har lämnat in en motion till kommunfullmäktige. Motionen i sin helhet går att läsa nedan;

”Korttidsboende på Talludden

Nu har Vaggeryds kommun ett gyllene tillfälle att skapa något som i allra högsta grad kommer att gynna våra äldre medborgare.

Kommunen bör så snart som möjligt påbörja arbetet med att flytta korttidsboendet till Talludden. Anledningen? Jo, HVB-hemmet på Talludden kommer att inom en relativ snar framtid av naturliga skäl avvecklas. Kommunen får inte försumma detta tillfälle att göra Talludden till korttidsboende. Läkare, sköterskor och sjukgymnaster ligger dörr i dörr på Talludden och kan inte bli bättre.

Och vi bör ha i åtanke på de som ska ha en trygg hemgång från sjukhus kommer möta den fina omgivningen som Talludden erbjuder under rekreation som behövs för hemgång. Gäller givetvis alla som behöver nyttja Talludden under den tid som behövs för att komma hem till eget boende efter den rekreation som medborgaren har behövt.

Så enligt ovan föreslår jag att;

Kommunfullmäktige så snart som möjligt ger socialnämnden uppdraget och förutsättningen till att påbörja arbetet med att flytta korttidsboendet på Furugården till Talludden.

Vaggeryd 2018-04-20
Lennart ”Charlie” Karlsson, (Empa(r)tiet)

Taggar

Dela


7 reaktioner på Gör Talludden till korttidsboende

Ett alldeles utmärkt förslag Lennart, våra politiker borde lyssna mer på uppdragsgivaren dvs. kommunens skattebetalare.

Som vanligt kommer Charlie med bra förslag till kommuninvånarnas bästa. Ett bra alternativ inför valet i höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *