Nyheter

Grannar överklagar tvättanläggning

Nyheter För någon vecka sedan berättade vi att kommunen lämnat ett positivt bygglov för tvättanläggningen på Storgatan och för Oljeshejkarna Johnsson. Nu kanske grannarna stoppar bygget

Arkivfoto; Grannarna har överklagat bygglovet som har lämnats av kommunen

När bygglovet gavs skickades information om det positiva beskedet till grannarna i Skillingaryd.

– Grannarna har överklagat beslutet och Länsstyrelsen beslutar att bygglovet inte ska gälla förrän det är utrett, det finns skäl för så kallad inhibition. När Länsstyrelsen meddelar det så betyder det att bygglovet är stoppat och inget får göras förrän ytterligare besked från Länsstyrelsen. Sannolikheten är att överklagans grunder är starka när inhibitionen meddelas oss, berättar Anna Jönsson, miljö- och byggförvaltningens chef.

I Länsstyrelsens meddelande finns att läsa att grannarna påverkar deras möjligheter att njuta av lugna aktiviteter tillsammans med familje och vänner i trädgården, området bör betraktas som ett bostadsområde, ljud- och aktivitetsnivå förväntas uppstå som inte är acceptabel i ett bostadsområde och öppettiderna för tvättanläggningen kommer att vara frikostig och medföra störningar dygnet runt och året om samt att tvättanläggningen har en betydande miljöpåverkan samt ett ökat trafikflöde i området.

En begäran om inhibition ska avgöras skyndsamt av Länsstyrelsen och bör bedömas bland annat med ledning av hur sannolikt det är att överklagandet kommer att bifallas.

Den mångåriga diskussionen om tvättanläggning i Skillingaryd är således inte över ännu…

Taggar

Dela


14 reaktioner på Grannar överklagar tvättanläggning

Tvättplats behövs i Skillingaryd, det finns nu ingen i Skillingaryd utan man måste åka till Vaggeryd, vilket är dåligt ur miljösynpunkt med tanke på distansen och hela tankesättet med att man inte får tvätta hemma är ju pga föroreningar alltså miljö. Just finns inget annat alternativ för dom som inte vill repa sönder sina bilar i automattvätt. Och hemma får man inte tvätta om man inte har grusplan. Och grannarna kan vara lugna, det är ytters sällan folk kommer dit mitt i natten eller väldigt sent på kvällen för att tvätta bilen, detta sker under dagtid och tidig kväll!
Bästa hade vart en inomhustvätt så man kan tvätta ordentligt!

Det är väl ingen som åker till en tvättanläggning för att umgås 2020 😂😂. Och jag skulle inte heller vilja lyssna på ett gäng högtryckstvättar hela dagarna. Som nån skrev, varför ger man bygglov till det innan grannarna tillfrågats. En sådan verksamhet ska ju ligga i ett industriområde, typ som det gör i Vaggeryd. Kommunen gör om o gör rätt.

Det verkar lite underligt att bygglov beviljades innan alla svar kommit in från grannarna att en begäran kommit in om byggnationen, för det förmodar jag att så skett. Har svaren från grannarna inte kommit in vid stopptiden får de väl i så fall skylla sig själva. Har nämnden gjort fel får den väl ta på sig problemet som uppstått.
För min egen del tror jag att det inte är så oroväckande med anläggningen. Det kan komma många trevliga personer som inte bara vill tvätta bilen utan också vill umgås. Det var ganska så mycket verksamhet på GULFARNS tid, eller hur?

Märkligt! Hur överlevde dom då innan när det fanns både mack, tvätthall, gatukök och kiosk på samma område innan 😐 tur det alltid finns något att gnälla på!

Maria vi kan ju lägga den vid din bostad kanske?eller varför inte mitt på torget så det blir lite rörelse där för där är ju stendött

Ett utmärkt beslut!
Det är självklart att det inte ska byggas en utomhusanläggning så nära bostadshus.
Vem vill höra en högtryckstvätt timtal på kvällar och helger. I Vaggeryd har man byggt en anläggning på en mycket mer lämplig plats. Det finns lämpliga platser i Skillingaryd också.

Gräsklippning orsakar inte buller då eller? Tycker det snickras och väsnas ändå så tror inte det gör någon skillnad ljudmässigt. När det gäller miljön så kan det inte bli sämre troligen bättre eftersom en och annan tvättar på sin garageuppfart trots att det inte är tillåtet. Tvättstationer har oljeavskiljare.

Konstigt att det alltid ska bli grus i maskineriet när något nytt ska byggas i Skillingaryd. Alla vill att det ska byggas i Skillingaryd men inte just där jag bor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *