Nyheter

Grattis från Vindkraftpark Boarp Ideella förening

Nyheter Ordförande för ideella föreningen gratulerar Frida med flera markägare, som i torsdags fick besked att Fortum lägger vindkraftsprojektet på is.

Tack vare att Fortum faktiskt gav möjlighet till ett tidigt agerande så kom information, undersökningar och förhandlingar i en mer rätt ordning än vad som är vanligt. 

Situationen här hos oss är ett rent ”skräckexempel” på hur det inte skall gå till, Eolus agerande här hos oss är på flera plan en total katastrof. Fortum framstår mer som ett seriöst arbetande företag med fokus på energiproduktion, Bay.Wa re, Havgul och Eolus är här endast för pengarnas skull, de svänger sig med fina ord på möten, i prospekt och på hemsidor, men sanningen är: Deras affärsidé är att köpa och sälja, markavtal, vindkraftsanläggningar och PPA avtal till dem som betalar bäst, punkt. 

Ta nu hand om varandra däruppe, både ni som kanske ville och ni som inte ville. 

För de första offren blir lätt grannsämja och vänskap när vindkraftsbolagen tillåts jobba i hemlighet under bordet ända tills deras ansökan är ett faktum. 

Nu hoppas vi på att ännu fler av våra lokala politiker har läst på, och att de nu lägger allt vad gäller vindkraft på is. Avvakta beslut tills dess att vindbruksplanen är reviderad så pass, att den står pall för regeringens planer vad gäller kommunernas vetorätt och rena mutor till kommunerna mm. 

Vindkraftpark Boarp Ideella Förening
ordförande Ken Frick 

Taggar

Dela


3 reaktioner på Grattis från Vindkraftpark Boarp Ideella förening

Jag håller med på varenda punkt. Ett nytt och rent chockerande inlägg kom häromdagen från ministern Strandhäll (S). Om staten erbjuder kommuner förmåner av typen samlingslokaler och idrottshallar som motprestation för att kommunerna avstår från vetorätten – då uppfattar jag det som ett rent mutförsök. Annars kan vi väl också döpa om alla andra mutor till ”ekonomiska stimulansåtgärder”. Dessutom innebär Strandhälls inspel att kommuner kan köra över boende i kommunernas periferier, personer som får liten eller ingen glädje av motprestationen. Samtidigt kommer det att sitta folk i centralorterna som applåderar för vad de har fått, för det är ju inte de som blir lidande av vindkraftverken. Kan det vara så lätt att tubba kommunpolitiker eller blir de, liksom jag, kräkfärdiga över vad vi läser?

Håller med dig till 💯 procent, CG.

Det är ju inte tillåtet med mutor i Sverige… utom för staten då..
Dessa mutor kommer ju som du säger inte dem till del som blir utsatta heller.

Tack så mycket! Och tack själva för allt ert stöd!

En tydlig paus gällande all vindkraftsetablering i kommunen håller jag med om är viktigt nu. Så arbetet med vindbruksplanen får ta den tid det behöver ta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *