Nyheter

Gunilla föreläser om nyandlighet

Nyheter Ekumeniskt inbjudan när Vaggerydsläraren Gunilla Svensson kommer på besök i Pingstkyrkan i Skillingaryd. "Intressant föreläsning om nyandlighet som blivit vår tids trend", säger pastor Mattias

Till helgen är Gunilla Svensson tillbaka i vår kommun. Under tio års tid var hon lärare i Vaggeryd. Nu kommer hon åter, men inte som lärare utan föreläsare i Pingstkyrkan.

– För knappt 20 år sedan var ”New Age” väldigt stort. Som ett andligt smörgåsbord där man själv fick välja vad man ville tro på eller ta till sig. Många former av den nyandlighet som presenteras i Sverige kommer ursprungligen från Indien. Mycket av ”New Age” trenden domnade bort, men yogan ökade istället. Gunilla kommer och pratar om att den trenden som finns nu inte är helt ofarlig. Allt man bjuder in till är inte gott och hon vill att man ska vara försiktig när man ger sig in i den nyandliga djungeln av nya trender. Idag lever vi alla i ett stressat multimediasamhälle där alla ska vara uppkopplade och nåbara. Många tar till yogan för att bli lugn och avslappnad, säger Mattias Östenälv, pastor i Pingstkyrkan i Skillingaryd.

– Intressant ämne som ger inblick i vad man som person bjuder in till sitt liv, vi ska inte föra in yogan i kyrkan utan det är något som kommer från hindusimen. Jag tror att kyrkans budskap om inre frid med den Gud som skapat oss är till för alla. Vi räknar med ett 60-tal besökare som vill komma och lyssna på Gunilla, menar Mattias.

Gunilla Svensson bor och jobbar numera i Stockholm. Hon föreläser om nyandlighet och ett kristna alternativet istället för ”New Age” runtom i Sverige. Bland de kristna alternativen, som Gunilla, finns hittas bland annat förbön, samtal, biblar och lappar med bibelord, men hon vill varna för att okritiskt acceptera alternativa avslappnings- och behandlingsmetoder utan att vara källkritisk. Till helgen kommer hon till Skillingaryd och pratar om nyandligheter och trender.

Fotnot; ”New Age” är en nutida religiös strömning med anknytning till österländsk natur.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *