Nyheter

Gustaf medverkar i musikalisk regionfinal

Nyheter Gustaf Fritz från Skillingaryd är med i Imagine regionfinal i Gislaved på lördag. Vinnaren av regionfinalen får representera länet i riksfinal, vinna presentkort och inspelningsdag i en studio. 

Gustaf Fritz. Pressbild: Cristhian Torres Diaz

Imagine innefattar musiker oavsett nivå, genre och inriktning. ”Allt från första gången få framträda inför en större publik till att satsa på en karriär som professionell musiker eller artist” finns att läsa på deras hemsida. 

På lördag är det regionfinal i Gislaved och på plats finns Gustaf Fritz från Skillingaryd. 

På sociala medier uppmärksammas Gustaf Fritz så här:
Gustaf från Skillingaryd har hållit på med musik sedan han var 12 år och förutom att sjunga spelar han även gitarr och piano. Just nu framför han covers men i framtiden vill han gärna börja skriva eget material. Förutom att vara med i Imagine är han med i en musikalgrupp som just nu håller på att öva inför en ABBA musikal som sätts upp nästa år. 

Johanna Tegnvallius, som är kultursamordnare i Gislaveds kommun berättar:
– Årets deltagare är The Cherryfield från Tranås/Norrköping, H9 från Gislaved, Gustaf Fritz från Skillingaryd, Tilda Svensson från Sävsjö och från Vetlanda kommer Recreant. Regionfinalen är på lördag och där väljer en jury ut en vinnare som representerar länet under riksfinalen som är i Nyköping i maj månad. Förstapriset innehåller även ett presentkort på 3 000 kronor i en musikaffär samt en inspelningsdag i en studio. 

Fotnot: I länet arrangeras Imagine, som är landets bredaste musiktävling för unga musiker, av Kulturplatån, Gislaveds kommun i uppdrag av Smålands Musik och teater. 

 

 

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *