Nyheter

Gymnastikföreningen startade upp säsongen

Nyheter Nästa vecka startar alla gymnastikpassen upp i Skillingaryd och ledarna har träffats för genomgång inför höstsäsongen

Hela gänget samlat. Foto; Linnea Remnemark  [1/5]

Kick-off med Skillingaryds gymnastikförening. Foto; Linnea Remnemark  [2/5]

Tränartröjor. Foto; Linnea Remnemark  [3/5]

Uppstart inför höstterminen. Foto; Linnea Remnemark  [4/5]

Många gymnastikpass i veckan arrangeras av föreningen. Foto; Linnea Remnemark  [5/5]

34 aktiva möttes upp inför gymnastikstarten.

– Vi ledare träffades och gick igenom hösten, vi pratade om klubbens värderingar. Sista utegympan har varit, veckan som är har varit en vilovecka där de sista pusselbitarna på våra pass har har lagts och nästa vecka startar våra gymnastikpass. Vi, som många andra gymnastikföreningar, ser en ökning i januari, efter alla nyårslöften som ges, men höstterminen brukar locka väldigt många deltagare också, då man känner att man behöver röra på sig efter sommaren, berättar Jerry Karlsson, en av ledarna i Skillingaryds gymnastikförening.

Det är cirka 100 vuxna som löser terminskort och då får man deltaga på alla passen i veckan, men det finns också möjligheter för engångsaktivitet.

– Man kanske har besök hos sig och passar på att ta med kompisen på ett pass, vilket är helt okej, säger Jerry.

Vid uppstarten där alla träffades besökte sjukgymnast föreningen som informerade om bland annat stukningar för att ledaren ska känna sig trygga i sina pass. 

– Vi är mycket nöjda med dagen. Vi har en otrolig drivkraft i föreningen, vilket är fantastiskt kul. Vi kommer även att fortsätta med yoga under hösten för den som är intresserad. Jag vill gärna slå ett slag för den funktionella träningen som man har nytta av i vardagen. Det handlar om övningar med sin egen kroppsvikt, exempelvis hur man lyfter drickabackar, enkla övningar som finns i vår vardag. Vi har en teoretisk inledning om varför det är så viktigt och vi lägger fokus på att man ska komma med som nybörjare, då fler borde testa den funktionella träningen, avslutar Jerry.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *