Nyheter

Gynna lokala företag!  

Nyheter Marijo Corkovic (S) debatterar

Just nu läser man högtidligt från landshövding till kommunalråd att man lovordar alla lokala företag som ställt om sin produktion för att leverera nödvändigheter till sjukvård och omsorg i många varianter. Handskar, visir, munskydd och handsprit.

När våra lokala företag lyssnar på de signaler som skickas ut som tex. Skillingarydssalvan, och ställer om sin produktion för att tillverka samhällsviktiga produkter, då är det viktigt att de får gehör från kommunen så långt det är möjligt. Därför blir jag förvånad när jag hör att kommunen inte beställer desinfektionsmedel som handsprit till våra verksamheter från ett lokalt företag utan väljer att lösa det på annat sätt.

Jag vet att Skillingarydssalvan tagit kontakt med kommunen för en månad sedan gällande detta. Ändå har inget hänt. Däremot har andra kommuner i vår närhet hörsammat detta, liksom det privata näringslivet och inte minst handeln.

Att vi inte stödjer våra lokala företag, när vi kan, i sådana tider när dom har det tufft! Det är mycket märkligt, oavsett att det skulle kosta lite mer.

Just nu har det ingen betydelse vilken partitillhörighet vi har. Vi måste hålla ihop och samarbeta för att hjälpa våra lokala företag.

En förhoppning är att man reviderar inköpsregler och upphandlingsregler som gör att vi kan handla mer av lokala företag. Om det nu är där skon klämmer?

Gör om, gör rätt! Gynna våra lokala företag där det är möjligt och arbeta aktivt för att skaffa fler lokala producenter i Vaggeryds kommun! Kan våra grannkommuner anlita våra lokala företag så kan vi och Tillsammans kan vi arbeta för en långsiktig och hållbar utveckling i vår kommun!

Marijo Corkovic (S)
Kommunfullmäktige ledamot

Taggar

Dela


5 reaktioner på Gynna lokala företag!  

Tack Mario för din insändare!
Vaggeryds kommun är välkomna att höra av sig om de önskar en offert!
Just nu har vi fullt upp och producera för att levererar till närliggande kommuner och apotek och det är vi mycket tacksamma för!

Håll avstånd och använd handsprit!😉🥰

Tydligen det gamla uttrycket ”Man blir inte profet på hemmaplan.” Men nog borde kommunkontoret bli lokala profeter och börja tänka klokt. Om företagen ska växa och vara kvar i vår kommun så måste vi ju göra upphandlingar till oss själva. Håller med Gör om- Gör rätt . Bravo Mario

Håller med dej helt och hållet Mario!!
En skam att vår kommun inte gynnar våra egna för vi vill ju att vår kommun ska leva som det heter. Som du sa Mario gör om gör rätt

Man ska väl välja det som har lägst pris
Om det är samma produkt till samma pris då är det illa
Har läst att många höjt priset skyhögt vet inte hur det är i detta fallet
När de tog över hårprodukter hörde jag att det var så

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *