Nyheter

Hade 153 flak öl i bilen – då grep polisen in

Nyheter Strax innan klockan två inatt stoppade polisen en bil på E4 i höjd med Skillingaryd. Det fanns stora mängder alkohol i bilen och två män greps misstänkta för smuggling.

Det var vid 01.37 under natten som en polispatrull meddelade att de hade stoppat en skåpbil längs E4 i Skillingaryd. Två män satt i fordonet. I skåpbilen fanns det stora mängder alkohol.

En slagning i polisens system visade att åtminstone den ena nyligen hade stoppats i Skåne med stora mängde alkohol i lasten. Männen kunde inte ge någon rimlig förklaring till varför de hade så mycket alkohol i lasten, så båda männen greps, misstänkta för smuggling. De är båda i 40-årsåldern.

Det fanns 153 flak öl och 30 lådor vin i fordonet.

Männen var vid 09-tiden fortsatt anhållna. De är hemmahörande i Stockholmstrakten.

Taggar

Dela


10 reaktioner på Hade 153 flak öl i bilen – då grep polisen in

Titta på andra europeiska länder det är knappt någon som behöver smuggla in stora mängder. Man går i vanliga affärer och köper vin, öl och andra alkoholdrycker när man vill men inte i Sverige. Kommer ihåg bara mellanölen när den togs bort den hade 4,2 procent. Den fick säljas på systembolaget i stället men 3,5 går bra att sälja i affärer fortfarande. Kan det vara systembolagets monopol som spökar fortfarande?

Det är väl ändå ett facit av att ha stängt ner krogarna under coronarestriktionerna. Deras sätt att försöka tjäna lite extra på det de har förlorat. Inget jag försvarar, men man förstår ju till viss del deras frustration. Många restAuranger har ju gått i konkurs på grund av restriktionerna.

Kan lova dig Patrick Åhlin att det har noll med covid-19 att göra. Smuggla alkohol har man gjort otroligt mycket längre än två år. Det är lukrativt och kommer att fortsätta vara så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *