Nyheter

”Hagstad” har monterat sista cylindern

Nyheter I onsdags var det sista arbetsdagen för Jörgen "Hagstad" Johansson på Stacke Hydraulik

Arbetskamraterna hade samlats vid monteringsavdelningen  [1/9]

Blommor och presenter väntade  [2/9]

Efter 48 år och två månader slutar Jörgen på företaget  [3/9]

Godsaker lämnades över  [4/9]

...och blommor från Susanne  [5/9]

  [6/9]

Förevigas  [7/9]

  [8/9]

Mirsad, till höger, säger "Om några år gör jag dig sällskap igen"  [9/9]

1971 började Jörgen ”Hagstad” Johansson på Bergkvist Hydraulik i Skillingaryd. Åren gick, företaget blev Stacke Hydraulik 1993, och Jörgen blev kvar. I onsdags, 48 år och två månader senare, avtackades han av sina arbetskamrater.

”Vi hade kanske inte varit kvar här om det inte varit för dig. Du ser varje person och vi har trivts mycket bra med dig” säger montörerna som överlämnar present och blommor till den nyblivna pensionären.

– Jag började på lagret och sedan har det varit montering. Jag kommer fira min pension med att åka bort en sväng. Att jag varit kvar så länge på samma arbetsplats är tack vare min arbetskamrater, säger Jörgen.

– 15 hade jag som anställningsnummer när jag började 1971. Nils Sjölin började här 1975, så han är den som är längst anställd från och med imorgon, menar Jörgen och får medhåll av Sjölin.

Niklas Johansson på monteringen menar dock att de kommer att ringa och rådfråga pensionären redan på måndag och ”Hagstad” nickar ”Gör ni det”.

Inne på kontoret träffar vi Urban Stacke.

– Arbetslivet startar mycket senare nu än förr så dessa uppvaktningar blir färre framöver. Alla medarbetare är viktiga men att ha anställda som väl känner igen företagets produkter underlättar och det är en utmaning att fylla den kunskap som nu lämnar företaget, kommenterar Urban Stacke.

Taggar

Dela


4 reaktioner på ”Hagstad” har monterat sista cylindern

Grattis Jörgen o tack för dom åren jag hade Dig som arbetsledare! Jag lärde mig mycket som cylindermontör! Alf Ahnström.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *