Nyheter

Halaste kommunen i länet

Nyheter Vaggeryds kommun är den kommun i länet som har flest benbrott enligt statistik från socialstyrelsen.

Arkivfoto från en hal plats i kommunen

Flest personer, som är över 65 år, har fått uppsöka sjukvård efter att ha halkat. Det är över 100 personer, som har sökt vård de senaste 10 åren efter halkolycka inom kommunen.

Vaggeryds kommun är därmed den halkigaste jämfört med hur många invånare som finns. Gnosjö kommun är den minst halaste kommunen enligt statistiken.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Halaste kommunen i länet

Tyvärr inte ett dugg förvånad om man ser till hus kommunen röjer våra gator!
Under all kritik men skönt att få ett kvitto på att det påverkar hus kommunen hanterar detta.

Har man tagit reda om det är snö och is som är boven. Jag har tre väninnor över 65 alla tre har halkat inomhus detta år.

Gunnel brukar inte hålla med dej under dina seglingsturer. Men är detta sant som du skriver så är du inne på samma linje som jag att ett benbrott inte alltid är kommunens fel. För inte kan man väl begära att kommunen går in och sandar i folks kök och sovrum.

Vet inte direkt om man ska spy galla över halkbekämpningen i kommunen där Skillingaryd tillhör. Men nog kunde den varit bättre. Själv tillbringar jag en del tid i Sävsjö kommun och där sandas det och grusas mer. Dessutom återvinns gruset och i början på vintern kan allmänheten hämta en påse gratis vid Cirkle K, Hemköp, Coop, Ica och andra affärer. Då kan folk halkbekämpa vid sina egna fastigheter. Skulle vara kul om denna statistik visar om benbrotten sker på kommunala vägar eller vid den egna fastigheten

Undrar varför?
Så dåligt som kommunen sköter snö röjning , och speciellt små gatorna!!!!
Under all kritik!

Inte konstigt räcker att kolla på kommunens gator i Vaggeryd eller skillingaryd äldre kommer knappt fram pga knöggliga vägar och trottoarer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *