Nyheter

Hälsomässan gick hem i Vaggeryd

Nyheter Succé är kanske ett slitet ord men vi får väl i stället säga pangsuccé, Det gäller för lrödagens så kallade Hälsomässa i Coops gamla lokaler i centrala Vaggeryd.

  [1/29]

  [2/29]

  [3/29]

  [4/29]

  [5/29]

  [6/29]

  [7/29]

  [8/29]

  [9/29]

  [10/29]

  [11/29]

  [12/29]

  [13/29]

  [14/29]

  [15/29]

  [16/29]

  [17/29]

  [18/29]

  [19/29]

  [20/29]

  [21/29]

  [22/29]

Paolo Roberto  [23/29]

  [24/29]

Paolo Roberto  [25/29]

Paolo Roberto  [26/29]

  [27/29]

  [28/29]

Paolo Roberto  [29/29]

Tjejtrion. Från vänster Maria, Johanna och Anna

Paolo Roberto medverkade men framför allt mängder med utställare som visade prov på hur viktigt det är att tänka på sin hälsa.

Paolo Roberto föredrag lockade flera hundra personer och han talade givetvis om vikten av att röra på sig. Han har själv en elitkarriär som boxare bakom sig och får väl i dag betraktas som elitmotionär och mycket annat.

Han har en förkärlek för Vaggeryds kommun där ha varit mycket i rollen som programledare för tv-såpan Farmen som i flera år spelats in i bygden och där medverkande och övriga bott i Skillingaryd.

Paolo Roberto talade bland annat om hur dåligt tränade vi är i Sverige trots att det aldrig tidigare som nu skrivits så mycket om vikten av träning, omsatts så mycket och att det finns så stora möjligheter.

De flesta av alla utställare på plats hade friskvård i en eller annan form att erbjuda. Man kunde testa att lyfta en liten stock, spela golf, bli masserad och mycket mer.

Hur många som kom är svårt att säga men det var säkert en bra bit över 1 000.

– Mycket bra, konstaterade Bengt Carlsson som var en av dem som presenterade vad man hade att erbjuda på sitt företag.
Anna Vingrahn var en annan av dem som berättade om sitt företags produkter. Bara för att ta något exempel.

Sedan hade vi Maria Ygemar och fler som höll ihop programmet.

Det fanns även olika företag på plats som kanske inte sysslade med friskvård men som ändå visade upp sig.

Hälsa, friskvård och lokala produkter

– Vi har bjudit in andra lokala företagare. CitySkor visar träningsskor och övriga näringsidkare flyttar in på mässan under lördagen med sitt egna hälsotema, berättar Anna som summerar mässan med cirka 25 olika företag som ska lyfta mässan om två veckor.

Förutom näringsidkare och gym kommer Götaströms och Hooks golfklubb finnas på plats, Waggeryds Atletklubb, Zumbapass, biblioteket visar sin litteratur inom det hälsofrämjande området…

– Vi har gjort mässan så att något passar alla. Vi har, tack vare våra samarbetspartners, lyckats att erbjuda alla mässbesökare fri entré, vilket vi är mycket nöjda med, avrundar tjejtrion.

Vem lockar ni till mässan?
– Alla som är intresserad av hälsa, friskvård och lokala produkter. Vi har faktiskt ett fantastiskt utbud och nu när vi har en hög inflyttning till vår kommun vill vi visa upp det vi kan erbjuda inom kommunens gränser, avrundar Maria.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *