Nyheter

Handbollsspelaren blir näringslivschef

Handbollsspelaren blir näringslivschef

Nyheter Peter Hugoson som tar över som chef för kommunens näringslivschef har varit verksam i Vaggeryd tidigare.

Den gången var det i sporthallen när hans blivande klubb Umeå kvalspelade mot HK Vaggeryd 1989. Peter har med andra ord ett handbollsförflutet. Det var för ganska många år sedan, nu är han nyss fyllda 50.

Numera spelar han inte handboll men det gör sonen som lirar i Jönköpingsklubben Hallbys A-lag medan dottern spelar i 16-årslaget.

Peter har varit aktiv i Hallby men numera är han främst påhejare. Idrott är ett stort intresse och han ser bland annat fram emot Jönköping Södras avancemang till Allsvenskan i fotboll.

I övrigt handlar det vid sidan om arbetet mycket om familjen: sambo samt två barn som är på väg in i vuxenlivet.

Familjen bor i Jönköping där Peter är uppvuxen men han är inte främmande för att i framtiden flytta till Vaggeryds kommun. Ha nycker att kommunens bovision och satsning öven i övrigt är något spännande.

Just nu arbetar Peter på JIBS, Jönköping International Business School, där han är verksamhetschef och har sedan tidigare haft en liknande roll på Tekniska Högskolan i Jönköping. Peter har även lång erfarenhet från arbete inom den privata och offentliga sektorn med marknads-, näringslivs- och regional- utvecklingsfrågor på olika nivåer. Han har exempelvis varit enhetschef på Jordbruksverket och jobbat mycket med exportfrågor.

– Det finns ett stort driv i Vaggeryds kommun och för min del handlar det om att lyssna till företagens behov av bland annat kompetensförsörjning. Jag ser också nyetableringar som en viktig del, säger Peter.

Den 14 mars tillträder han sitt nya jobb i Vaggeryds kommun.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *