Nyheter

Handelsbanken lämnar Vaggeryd

Nyheter Om några månader lämnar Handelsbanken sitt kontor i Vaggeryd och flyttar verksamheten till Jönköping

Den 5:e mars 2021 stänger Handelsbanken sitt kontor i Vaggeryd efter många år på orten. Personalen i Vaggeryd flyttar med in till Jönköping och får sin fysiska placering där.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Handelsbanken lämnar Vaggeryd

Det är tråkigt för framför allt äldre som har svårt att klara sina bankärenden digitalt och antagligen också dåligt för kommunen.

Vilken miserabel utveckling. Vaggeryds centrum har blivit en spökstad (eller?) och känns inte som att det finns några direkt fräscha idéer på hur vi vänder detta från politikernas håll. Det kanske inte är så prioriterat.

Antar att vi får vänja oss vid centrums fortsatta förfall och att företa handel i till eempel Värnamo och Jönköping.

Vilken butik eller samhällsservice är näst på tur?

Bo, nu får du nog förklara närmare. Hur ska vi politiker påverka Handelsbankens beslut att lägga ner verksamheten i Vaggeryd? Vi har inget att göra med det bolagets beslut, däremot kan vi påverka så att kommunens anställda och kommunens verksamhet använder en bank som finns representerad med anställda i kommunen. Det kan ju möjligtvis ändra beslutet, eller betyda att de förlorar 1000-talet kunder.

Tragiskt för Vaggeryds kommun och alla invånare. Ytteligare en spik i dörren för en bank i vår kommun.

Detta borde Vaggeryds kommun har kunnat stoppa. Det var ju kommunen som gjorde ett avtal med Handelsbanken i Vaggeryd som bland annat innebar att kommunens alla drygt 1000 anställda plus alla cirka drygt 100-tal förtroendevaldas löner och arvode utanordnas via Handelsbankens huvudförsorg. Detta avtal resulterade i att Swedbank lades ned liksom att Nordea lades ned i Skillingaryd. De tiondels ränteförmånen kommunen under några år vunnit resulterar nu också att kommuninvånare samt många företagare blir också bli utan sin Handelsbank. Tidigare kommunchef och ledande politiker borde idag skämmas. Vad er lilla avtalsvinst värd detta resultat att mista tre bankkontor?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *