Nyheter

Handlare träffades för samarrangemang

Nyheter Nya gemensamma handel- och serviceföreningen började arbetsdagen med frukost på Teds i Skillingaryd under tisdagsmorgonen.

På Teds smörgåsbutik i Skillingaryd träffades nya gemensamma föreningen i kommunen  [1/7]

Stefan Aronsson på Happy homes höll i morgonmötet  [2/7]

Kaffe, macka och planering  [3/7]

Elisabeth Ljungqvist och Kerstin Pierrou var med  [4/7]

Kalendrarna fram  [5/7]

Handlare möttes upp för gemensam sak  [6/7]

Planerar för samarrangemang  [7/7]

– Marknaden var hyfsad med tanke på det dåliga vädret och vi börjar att planera nästa marknad redan ikväll på Skillingaryds intresseföreningens styrelsemöte. Vi ska lyfta marknaden ordentligt framöver, säger Jörgen Johansson på El-Agenten.

– Om tre år ska det vara Smålands bästa marknad, flikar Ted Engdahl in.

– Vad kan vi från vår förening göra inför nästa marknad, undrar Stefan Aronsson.

– Engagera roliga knallar och att vi hjälps åt i hela kommunen och vi marknadsför allt gemensamt. Vi har varit extremt dåliga på att vara ute i tid då alla planerar mycket på vårkanten, säger Jörgen Johansson och fortsätter att hinderbanan på torget var populär, det drar mycket barn och det är barn och familjer vi är måna om att få ut. Vi vill ha fler lokala producenter framöver på marknaden.

– Mer mat och vi har många duktiga lokala mathandlare, bilhandlare kan ställa ut, korvätartävling, gycklare? Vi ska också få ut oss som har butiker på gatan, säger Ted Engdahl.

– Vi kanske ska göra en gemensam affisch med våra aktiviteter, säger Anna Claesson på Jul-Ljus i Hok.

– Kommunen vill ha med alla event i kalendern, säger Jörgen Johansson.

– I Frammetidningen har vi någon evenemangskalender, där borde alla event i kommunen vara med, säger Bengt Carlsson på Beijers och påtalar att många datum är redan bokade redan ett år innan och fortsätter att det är bra för vår del också att inget krockar.

– Samtidigt som marknadsdagen arrangerar SÅM grovsopsinsamling i bygden, vilket man ska nämna till ansvariga så inte sånt krockar, säger Jörgen Johansson.

– Hur kan man få hit folk utifrån? Bjud hit någon förening från Värnamo eller Jönköping som gör något här, då ökar deras engagemang att åka hit. Vad är det som kan locka de utifrån att komma till oss, undrar Jörgen Johansson på El-Agenten.

Lena Olsson fanns på plats och undrar om det finns något som Lions i kommunen kan hjälpa föreningen med när det gäller aktiviteter och försäljning av häften. Uppfräschning av marknadsborden önskades. Frammedagen, skogs-Elmia och WIK-dagen och milen diskuterades liksom morsdagsarrangemang som är en av årets största dagar för blom-bud och Anna Claesson som har marknad i Hok med tårtbuffé för alla mammor.

Taggar

Dela


4 reaktioner på Handlare träffades för samarrangemang

Man kan även bjuda in bil klubbar till marknaden som får ställa upp sina bilar och därmed locka bilintresserade till marknaden

Bra idé vi har en motorklubb med många medlemmar som kör rally och folkrace
Kanske en liten åktur som det var för flera år sedan – var väldigt populärt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *