Nyheter

Handlarna bekymrade inför julskyltningen

Nyheter Årets julskyltning i Vaggeryd kommer inte att bli som vanligt då polisen kräver att allt ska samlas på torget om inte varje näringsidkare söker eget tillstånd.

Vi har pratat med Rebecka Ödebrink från Handel & Service i Vaggeryd. Hon berättar:

– Vi är ganska besvikna över att något som har fungerat i alla år tidigare nu plötsligt måste ändras. Under alla år som vi har haft julmarknader och andra tillställningar har vi kunnat söka ett gemensamt tillstånd för centrum men det vill inte polisens jurister gå med på längre.

– Alla butiker måste i år ansöka om ett eget tillstånd om man vill ha ett marknadsstånd utanför sin butik. Det gäller även utställare som kommer hit. Detta innebär en kostnad på 870 kronor till polisen plus 870 kronor till kommunen och det är en ganska stor kostnad för varje enskilt företag. För oss i föreningen är det viktigt att vi får många utställare hit för att det ska bli mysigt och det ska inte behöva kosta så mycket.

– Det blir ju så klart en julskyltning även i år, men det innebär att den kommer att vara fokuserad enbart på torget utanför Ritz konditori. Detta är inte ett beslut från varken oss i handelsföreningen eller från Equmenias sida utan kommer helt och hållet från polisen. För det första ligger inte alla våra butiker direkt anslutna till torget och för det andra har vi inte ett jättestort torg, så det ställer till jättemycket. Det är jättetråkigt och vi önskar att det vore som vanligt.

– Detta är ett nytt problem för oss för att polisens jurister har gjort en ny bedömning. Vi skulle vilja veta från polisens sida varför det har ändrats. Vi hade önskat ett möte men vi får inget svar från dem, det ligger högre upp än hos våra lokala poliser. Vi undrar ju också hur det kommer att bli framåt med till exempel Vaggerydsdagen och Barnens dag. Hur ska vi kunna genomföra det? Detta gör en stor skillnad för oss. Kommunen försöker att stötta oss i detta, men det ligger inte hos dem. Konstigt att något som fungerat så bra tidigare inte längre kan genomföras, det är helt galet.

Så här mysigt och stämningsfullt var det på Östergatan förra året.

Taggar

Dela


6 reaktioner på Handlarna bekymrade inför julskyltningen

Hur kringskurna skall vi bli av paragrafrytteriet innan folk fullständigt skiter i tokerierna och det i stället mynnar i anarki. Detta är inget annat än klåfingrighet från myndigheter som tappat ett proportionerligt perspektiv.
Kan bli roligt att beskåda när hela stor Stockholm skall trängas på Sergels torg eller under svampen på Stureplan.

Vill polisen och kommunen ta död på de stackars näringsidkarna som finns i Vaggeryd? De är viktiga för oss som bor på orten, och vi ska värna om det lokala.

Sverige i dag är övervakning, kontroll och begränsning av folks vilja och frihet. Alltså den nya världsordningen där Sverige ska ligga i topp.

Men snälla nån! Var är detta land på väg? Julskyltning är väl en väldigt lång tradition i Sverige. Varför får inte den fortgå som tidigare.

Man kan bara ta sig för pannan. Har de inte viktigare saker att ägna sig åt? Hur mycket betalar koranbrännaren för sitt tillstånd varje gång?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *