Nyheter

Hanna kan vinna lyrikpris

Nyheter Sveriges Radio delar ut lyrikpriset under litteraturveckan i april. En av kandidaterna som är nominerade är Hanna Hallgren, som är uppväxt i Skillingaryd

Arkivbild; Hanna Hallgren tog emot kommunens kulturpris 2018. Här firas hon av dåvarande ordförande i kommunfullmäktige Christer Holmgren. Foto; Sara Mejving

Fem nominerade diktsamlingar har tagits ut av Sveriges Radio och en av dem är ”Ensamhetsträning med Majken Johansson” som är skriven av Skillingarydsbördiga Hanna Hallgren, som numera bor på Öland. 

Bland övriga nomineringar är; 

”Hyperverklighet” av Aya Kanbar, ”Där blicken stannar” av Li Li, ”Ruiner” av Fredrik Nyberg samt ”Revolution house” av Marie Silkesberg. 

Juryn motivering gällande Hanna Hallgren; 

”För att den utan skyddsnät utforskar möjliga liv och förlorar möjligheter. I en okopplad text som löper fritt mellan poesi och essän uppstår rytm och rymd tills allt vibrerar av mening. Med känsla för himmelsk skönhet och mänsklig skörhet vittnar poeten om att längta efter tillhörighet i en värld utan frälsning, att där banden brustit bygga bo i orden”. 

Lyrikpriset har delats ut sedan 1958 och prissumman är 30 000 kronor. 

Källa: Sveriges Radio 

Taggar

Dela


6 reaktioner på Hanna kan vinna lyrikpris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *