Nyheter

Hanna satsar på turister

Nyheter I Lilla Trulsabo utanför Skillingaryd finns turistverksamhet sedan åtta år tillbaka. Nu har paret utökat med jaktstig som upplevelse för företag, sällskap och hyresgäster.

Lilla Trulsabo utanför Skillingaryd  [1/14]

Tommy och Hanna Johansson  [2/14]

Emil har med sin traktor ner till pråmen  [3/14]

Musslor fanns  [4/14]

Erik, snart 5 år, kom ner till sjön med sin traktor...  [5/14]

... han skulle kolla om det var någon fisk i vattnet.  [6/14]

Hanna, med tvååringen Emil i knäet, och Tommy på pråmen i Bastasjön  [7/14]

Hanna tar en tur  [8/14]

Vy från Bastasjön över Lilla Trulsabo  [9/14]

Traktorn testades av Emil. Tommy drar igång pråmen  [10/14]

Vi fick en åktur  [11/14]

Lök, rödbetor, gurka...  [12/14]

Grisen Stina blev glad när vi kom...  [13/14]

...då hon fick havregrynsgröt till frukost  [14/14]

För tio år sedan köpte Hanna och Tommy Johansson Lilla Trulsabo strax utanför Åker i Skillingaryd. Paret beslutade snart att hyra ut ett av husen på gården.

– Det här ligger i tiden och det är bra att ha flera ben att stå på. Det finns så många gamla hus på landet som inte används och då rivs de. Vi har renoverat huset i omgångar och byggt till en toalett till på övervåningen. Turister lockas av naturen och Bastasjön här nedanför är populär att fiska i, båten och pråmen finns tillgängliga, berättar Tommy över en kopp kaffe i Lilla Trulsabo.

Genom en bokningsida på nätet bokar gästerna antingen hel eller halv vecka. Under högsäsongen gäller veckovis och under lågsäsongen är det även möjligt att bo över en helg om man så önskar.

– Vi har haft turister från bland annat Kina, Ryssland, Holland och Tyskland. Just nu är det en familj från Schweiz här och det är femte året i rad de gästar gården. Det finns plats för 10 personer så det är vanligt att det är två familjer som hyr samtidigt eller ”generationssemester” där exempelvis farmor eller mormor tar med sig sina barnbarn på en lantlig semestervecka. Det finns inte så många hus att hyra som har så många sängplatser. En tredjedel av året är uthyrt vilket motsvarar ungefär 140 nätter om året, berättar Hanna.

Vad erbjuds turisterna i Lilla Trulsabo?
– Grisen Stina och alla övriga djur på gården, sjön och härliga naturen. Att få uppleva lantlivet helt enkelt. Store Mosse är såklart ett dragplåster, liksom High Chaparral och på vinterhalvåret gäller skidåkning i Kyllås eller Hestra. Nytt här på gården är att vi har en jaktstig på ungefär en kilometer. Hit kan man komma med sitt företag för att bilda team och samtidigt få en naturupplevelse. Utmed jaktstigen genomför man olika aktiviteter och vi avslutar med att gemensamt laga mat vid sjön, berättar Hanna.

Hanna Johansson hoppas framöver att gården ska bli ett självhushåll, då odling av det mesta sker på gården samt uppfödning av djur. När paret gifte sig och svarade på frågor som sedan trycktes i häften inför festen svarade jag på frågan ”Vad gör ni om 10 år?” Hanna svarade ”Lever på det gården ger” och Tommy svarade ” Tröskar, drar halm och trilskas”.

På ladugårdens loge arrangeras konferenser, bröllopsfester och övriga sammankomster.

Vart åker ni själva när det är dags för semester?
– Västkusten eller en stad, det är enda gången man kan bo på hotell och gå på restaurang. Vi åkte till Vetlanda på trubadurafton så man behöver inte åka så långt. Storstan är trivsamt för oss som bor på landet, minns en gång när vi knappt hann och komma in i stan förrän det var någon som blinkade på oss och tyckte väl att vi inte körde tillräckligt fort, avslutar paret Johansson med ett leende.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *