Nyheter

Hanterbart med vissa farhågor

Nyheter Budgetuppföljningen de första fyra månader är politikerna i kommunstyrelsen nöjda med och eniga om trots några bekymmer

Pengar pratades det om under kommunstyrelsens senaste sammanträde

– Det ser hanterbart ut. Just nu vid delmålen ser vi att några nämnder har minus. Vi måste berömma barn- och utbildning som har en avvikelse på 2 000 kronor när man gjort av med 130 miljoner av sin årsbudget. Det är bra gjort, konstaterar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsen ordförande.

– Socialnämnden hade tidigare 218 000 kronor nu är det nere på 425 000 kronor. Visst det är tidigt på året, men vi får inga tydliga svar om vad det beror på, säger Kenth Williamsson (S).

Kommunstyrelsen som nämnd redovisar en negativ prognos på minus 1,4 miljoner kronor inklusive räddningstjänst och överförmyndarverksamheten. Inom kommunstyrelsens verksamhet har den politiska verksamheten varit extra aktiv med flera genomförda insatser kopplat till uppstarten av ny mandatperiod. Det påverkar i dagsläget prognosen. Kommunledningskontorets verksamhet beräknas även denna bli något dyrare än beräknat och kommer troligen hamna på minus 300 000 kronor. Arbetsmarknadspolitiken är just nu i stor förändring, vilket skapar osäkerhet i prognosen och förväntas påverka utfallet under hösten. Likaså integration är en viss osäkerheten i budgetuppföljningen då detta bygger på statliga bidrag i stor utsträckning. Överförmyndarverksamheten beräknas lämna ett underskott på 400 000 kronor.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *