Nyheter

Här monteras världens babysitters

Nyheter Mycket har hänt på 10 år. Idag är Samhall ett av Sveriges största serviceföretag och finns på 600 orter i landet. Två av orterna är Värnamo och Skillingaryd. Del 3 av 4

Jobbarkompisarna på Samhall i Skillingaryd  [1/3]

Jesper Henningsson och Karin Nyberg är områdeschefer i Skillingaryd  [2/3]

Samhallsviktig  [3/3]

I Jönköpings län, distrikt Jönköping, finns det cirka 1000 anställda och företaget har kontor på åtta olika orter. Medarbetarna i distriktet, arbetar totalt ute hos cirka 300 olika kunder och det är kundernas behov som matchas mot medarbetarnas kompetens.

Vi besöker produktionsenheten i Skillingaryd och träffar områdescheferna Karin Nyberg och Jesper Henningsson, Ibrahim Kaled som är driftledare i Skillingaryd och givetvis alla glada medarbetare. Mycket har hänt på tio år och förutom att kundernas behov och efterfrågan styr behoven av Samhalls medarbetare, så ska sex procent av medarbetarna årligen matchas ut mot arbeten på den reguljära arbetsmarknaden och därmed lämna sin anställning inom Samhall, som är ett av företagets viktigaste mål. Hitintills i år är det 47 medarbetare som har rekryterats till andra företag inom Samhall från distrikt Jönköping. Totalt är i Sverige är det cirka 800 medarbetare som fått arbete utanför Samhall.

– Vi är 45 personer som jobbar på produktionsenheten, säger Jesper Henningsson som bor i Värnamo och har jobbat i Skillingaryd som områdeschef i ett år.

Innanför dörrarna på Samhalls produktionsenhet i Skillingaryd lyser flitens lampa. Här monteras dagligen 1 100 stycken babysitters åt Babybjörn i Lanna. Alla detaljer kommer från Lanna och här utförs enkel till svår montering och paketering innan avfärd tillbaka till Lanna igen för att distribueras världen över.

– Här gör vi en färdig produkt och lägger i kartong. Samarbetet med Babybjörn startades för 20 år sedan, säger Jesper samtidigt som han tillägger att Samhall även monterar resesängar åt företaget.

– Bästa med mitt jobb är att utveckla människor till det bästa. Vi har så otroligt roligt varje dag och vi jobbar tillsammans mot uppsatta mål varje dag. Det bästa är att få ut personen i arbete utanför våra väggar, säger Jesper.

– Samhall har en oerhört viktig funktion att fylla i samhället, där möjligheter skapas för människor med olika handikapp att utvecklas. Produktionsenheten i Skillingaryd är en av våra bästa leverantörer med toppenkvalité, bra leveranstider och en fantastisk flexibilitet. Vi ser nästan Samhall i Skillingaryd som en del av vårt företag genom vårt nära samarbete och dagliga kontakt, säger Ulf Ingemarsson, VD på Babybjörn i Lanna.

– Medarbetarna på Samhall har alla någon form av funktionsnedsättning. Det kan vara både fysiska- och psykiska handikapp, här finns de flesta handikappen och framför allt – de bästa möjligheterna att komma tillbaka till arbetslivet, säger Karin och Jesper.

Jesper och Karin avslutar med att de ungdomar som de möter i utvecklingsanställningen, är så viktiga. I denna grupp är det största delen av ungdomarna som inte har kommit in på arbetsmarknaden av olika anledningar, men till Samhall kommer de för att bland annat bygga upp sitt självförtroende igen, känna sig behövda och få sociala kontakter. Alla har en plats på arbetsmarknaden, vilket vi på Samhall försöker bevisa.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *