Nyheter

Här skapas intresse för vår historia

Här skapas intresse för vår historia

Nyheter Projekt Tidsbron på Milseum gör verkligen åtskilligt för att överbrygga historielöshetens gap hos skolungdomarna.

I dag var det redovisning på just Miliseum av ett antal grupparbeten på olika historiska teman inom ramen för Elevens val på Fågelforsskolan, ett projekt som stöttats av Tidsbron.
– Eleverna fick till uppgift att under sju timmar arbeta med och sedan berätta om historiska personer under 16-, 17- eller 1800-talen. De har också fått möjlighet att välja föremål ur Miliseums samlingar och att använda dem i redovisningen. De har också fått material från ReMida och dessutom har de alltså skrivit texter och bildtexter, berättar projektledaren Elin Ljungqvist.
I eftermiddag var montrarna klara för visning. Bland dem som fanns på plats vid redovisningen fanns de kommunala förvaltningscheferna Göran Svensson och Stefan Hagström.

De kunde konstatera att eleverna tagit sig an uppgiften med stor entusiasm. Allra största engagemang visade nog den grupp som arbetat med Nikola Tesla (1856-1943) , den serbiske-amerikanske uppfinnaren och elektroingenjören.

– Vi visste inte att han var så nära att fixa gratis energi åt hela världen. Det var ju han som uppfann radion, inte någon italienare, berättade den märkbart imponerade trion Belmin Mekic, Rriver Syrén och Johan Berggren med påtaglig upptäckarglädje.

Vilket underbart utgångsläge för fortsatta studier i ämnet!
Den som vill veta mer om krigarkungarna Gustav II Adolf och Karl XII, om kamerans historia, om Karolinerna, tjusarkonungen Gustaf III med mera kan styra stegen mot Miliseum under de kommande veckorna.

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *