Nyheter

Hastighetsbegränsning flyttas

Nyheter I och med att nya Västra strand växer fram medföljer även flytten av hastighetsskyltarna.

70 börjar där tätorten tidigare tog slut. Idag ser det annorlunda ut och tekniska nämnden ändrar i trafikföreskrifterna

Det var Besim Matoshi (S), vice ordförande i tekniska nämnden, som väckte frågan vid ett sammanträde att flytta tätortsskyltarna i Vaggeryd, vilket övriga i nämnden lämnade ett bifall på.

– Det gäller Bondstorpsvägen där nu hastigheten 50 flyttas, och ny lokal trafikföreskrift görs. Det kommer att vara 50 till efter avfarten till Västra strand från Vaggeryds sett, säger Jerry Karlsson (L) ordförande i tekniska nämnden.

Taggar

4 reaktioner på Hastighetsbegränsning flyttas

Äntligen! Har tagit upp vansinnet med 70 km/h med numer mycket trafik. De 3 tidigare ansvariga politikerctyckta tydligen att detta inte var en viktig fråga så då får en boende i området ta tag i det! Bra Besim men frågan är om det behöver ta ca 20 år?

Varför inte 40km i hela Vaggeryd och sen en skylt med högsta hastighet på våra gångfartsgator då det är det enda som troligtvis kan få ner hastigheten på Östergatan.

Bilförare i Skillingaryd och Vaggeryd har svårt att veta vad det är för hastighet som gäller på gångfartsgator som vid gatan vid Skillingehus,centrum i Vaggeryd och del av Östergatan,tycker det vore lämpligt att det kommer på skylt.Även där det är företräde från höger.

Äntligen tillhör Västra Strand Vaggeryds tätort!
Vissa har ju påstått vi tillhör östra Bondstorp, trots att området byggdes tidigt 2000-talet
När det gäller gångfartsområdena o hastighet håller jag fullständigt med, och när det gäller utfart från dessa, skall företräde lämnas till huvudgata.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *