Nyheter

Hedersmedalj till Berry

Nyheter I lördags hade Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun årsmöte i Skillingehus, Skillingaryd. Ett trettiotal medlemmar närvarade på årsmötet.

Berry fick hedersmedalj. Foto; (S)  [1/4]

Johan Gunnarsson lämnade in motioner. Foto; (S)  [2/4]

Foto; (S)  [3/4]

Foto; (S)  [4/4]

Thomas Strand valdes till mötesordförande och ledde mötet på ett kunnigt och stringent sätt. Magnus Dauhn valdes till mötessekreterare.

Socialdemokraterna hade 2018 186 medlemmar och SSU hade närmare 70 medlemmar. Verksamhetsåret präglades mycket av dem allmänna valen. Under året genomfördes ett antal samtal med väljarna. Detta skedde genom aktiviteter på bland annat Skillingaryds marknad, Vaggerydsdagen, Pangstafetten, aktiviteter i centrum och inte minst kring våra valstugor. Vi genomförde även ett fackeltåg och på vår valvaka deltog 55 deltagare.

Representation: Under 2018 har Carina Ödebrink varit ordförande i partidistriktets styrelse och dess verkställande utskott. Kenth Williamsson har varit ersättare i distriktsstyrelsen och Inger Strandlund och Reine Frisk har varit representanter i distriktets seniorutskott. Ett flertal styrelsemedlemmar har representerat Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun i olika sammanhang.

Under årsmötet delade Partistyrelsens representant, Carina Ödebrink ut Tage Erlanders hedersmedalj till Berry Lilja. För att kunna få medaljen så krävs bland annat att man varit förtroendevald eller anställd i 30 år.

Under mötet diskuterades bland annat hur vi bättre kan ta tillvara på de nya medlemmarnas erfarenheter och hur vi ska utveckla vår organisation så att den blir mer tillgänglig för fler.

Johan Gunnarsson lyfte tre motioner på årsmötet som kommer beredas av styrelsen. Motionerna behandlade följande ämnen; Sexualkunskap i skolan, Vegetarisk mat på partiets möten, Fika för alla

Till ordförande valdes Nexhat Shabani, Till kassör valdes Inger Strandlund. Övriga ledamöter är; Anna Karin Slunge, Robert Alkemark, Kenth Williamsson, Patric Ahlberg och Josephine Svanberg. Till ersättare valdes: Carina Ödebrink, Tuula Ingner, Magnus Dauhn Marijo Corkovic och Johan Gunnarsson. Till Studieledare valdes Christina Karlsson. Till Facklig ledare valdes Roger Antonsson

Uttalande från Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun

De kraftiga neddragningarna på 3% 2018 och på 1% 2019 har pressat nämnderna väldigt hårt. Totalt sätt så har femklövern dragit ner med 30 miljoner kronor på två år. Tydligast har detta märkts när det gäller biblioteksverksamheten vilket resulterade i namninsamlingar mot besparingar där nära 1000 personer skrev på och neddragningar inom nattpatrullen som resulterade i 1200 underskrifter. Att dra ned på hemtjänsten trots att vi redan har låga kostnader för verksamheten och trots att vi vill att man ska kunna bo kvar hemma länge är onekligen förvånande.

Vi är också förvånade över att så skett med tanke på att KD uttryckte i valrörelsen att man ville förstärka kvalitén inom äldreomsorgen och med tanke på Centerns uttalande om att man var i mot detta och av SD:s inlägg på senaste kommunfullmäktige då man kunde få intrycket att även de var emot denna försämring. Men när frågan var uppe i Socialnämnden så röstade inget av dessa partier i mot neddragningarna!

Vi är förvånade över att flera allianspartier som i valrörelsen ropade på mer personal i välfärden nu i stället genomför neddragningar i densamma. Det som nämndes i valrörelsen verkar redan glömt- vilket dess värre drabbar nattpatrullen.

För Socialdemokraterna i Vaggeryds kommun
Kenth Williamsson/Gruppledare

Taggar

Dela


1 reaktion på Hedersmedalj till Berry

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *