Nyheter

Hemköp startar e-handel

Nyheter Imorgon lanserar Hemköp Skillingaryd sin e-handelstjänst. Efterfrågan har varit stor sedan pandemins start och butiken är nu förberedd för att kunna ta emot alla beställningar. Att handla mat över nätet är smidigt för kunderna och viktig för oss att kunna erbjuda, säger butikschefen Emil Kvarnström.

Hemköp lanserar e-handel

Sedan pandemins utbrott har efterfrågan på e-handelstjänster varit stor och från och med den 15 juni kommer Hemköp Skillingaryd kunna erbjuda e-handel för sina kunder. Förberedelserna är i full gång och personalen utbildas inför lanseringen.

– Vi ser fram emot lanseringen och hoppas att det kommer bli ett högt tryck. Vi har redan kommit igång med utbildningen där majoriteten av personalen kommer lära sig hantera e-handeln. Sedan pandemins utbrott har vi märkt att efterfrågan på e-handel ökat mer och mer och det är något jag tror blir allt viktigare att kunna erbjuda, säger butikschefen Emil Kvarnström.

E-handeln är ett så kallat click-and-collect erbjudande där kunderna får sina färdigpackade matkassar levererade till sig utanför butiken. Emil Kvarnström säger att e-handelns fördelar är många, och att det är en viktig milstolpe att kunna erbjuda detta.

– E-handel är något som varit väldigt efterfrågat sedan pandemins start. Fördelarna med vår e-handelstjänst är att det kommer bli väldigt bekvämt för konsumenten. De kan nu sitta hemma och göra sin beställning som de sedan enkelt kan hämta upp utanför vår butik. Konsumenterna kommer således få mer tid över till annat, säger Emil Kvarnström.

Enligt statistik från Svensk Dagligvaruhandel fortsätter e-handeln inom dagligvaruhandeln sin tillväxt. Under mars 2021 ökade e-handeln med 109,1 procent jämfört med samma månad förra året. Upphämtning i butik är en fortsatt stark trend och ökade med 197,7 procent under mars jämfört med samma månad föra året.

Källa: Pressmeddelande från Hemköp

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *