Nyheter

Stor efterfrågan på tomter

Nyheter Att Vaggeryds kommun har drabbats av positiva bekymmer kan kommunstyrelsens arbetsutskott intyga. Nu gäller det att få fram detaljplaner snabbt, både för stora och små tomter.

– Marknaden är väldigt het, både vad gäller företag och privatpersoner. Vi har områden som vid travbanan, Logpoint och Båramo som är otroligt heta just nu när det gäller industritomter, säger Kenth Williamsson (S).

– Det handlar om boendesidan också, vi måste ha fram fler detaljplaner och vi behöver fler ställen att bygga på helt enkelt. Vi kan inte möta den stora efterfrågan som är nu, menar Gert Jonsson (M) kommunstyrelsens ordförande.

Fler tomter på Fåglabäcksområdet är på gång, Zenergy bygger på Fabriksgatan i Skillingaryd och i Vaggeryd byggs det som aldrig förr.

– Vi ser att båda våra centralorter är intressanta, vi har många som vill exploatera mark hos oss här i vår kommun. Viktigt att det finns en positiv ton och att vi har det geografiska läget, vi har verkligen framtiden för oss men det tar tid. Även om vi jobbar på som aldrig förr är det nästan ett och ett halvt års väntetid på detaljplaner, avslutar Gert Jonsson

Arkivfoto; Än så länge är just den här tomten obebyggd.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *