Nyheter

Historiken är hanterad hos Zenergy

Nyheter Ett positivt resultat redovisar Zenergy, som utvecklar, tillverkar och säljer brandsäkra, energi- och miljöbesparande moduler och byggelement i Skillingaryd.

Arkivfoto

Resultatet efter skatt är 4,3 miljoner kronor för tredje kvartalet. Efter kvartalets utgång fick Skillingarydsföretaget Zenergy en beställning värd 36 miljoner kronor i en upphandling av svenska staten.

– Det starka kvartal tre resultatet, som följts upp av betydande order och strategiska samarbeten efter periodens slut, skulle jag vilja hävda utgör ett finansiellt genombrott för Zenergy, i vårt arbete med att återuppstå som ett starkare och stabilare bolag än tidigare. Vi närmar oss nu en punkt där vår historik är hanterad, samtidigt som framtida intäktsmöjligheter har börjat materialiserats, skriver tillförordnade vd;n Johan Olofsson i rapporten.

Övriga rörelseintäkter i koncernen uppgick till 11,3 miljoner kronor där 9,4 miljoner kronor avser vinst för avyttring av fastigheten Illern 1 och 1,9 miljoner kronor avser erhållet ackord i samband med rekonstruktionen i Zenergy AB.

Källa: Dagens Industri.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *