Nyheter

Historiskt möte utomhus

Nyheter Nu planerar Östbo Historiska sällskap för en ny sommartävling

Utomhusträff med Östbo Historiska sällskap. Från vänster Linnea Hugosson, Gullvi Alkemark, Ola Hugosson och Jonas Åkerman

Ordinarie föreningslokal är i källaren på bankhuset, men i rådande tider samlades sällskapet utomhus den här gången istället.

– Synd att allting står stilla, då får vi anpassa våra träffar, säger Ola Hugosson som tagit plats tillsammans med frun Linnéa, Gullvi Alkemark och Jonas Åkerman vid utemöblerna mellan trygghetsboendet Slätten och vårdcentralen i Skillingaryd. Kaffekorgen och handspriten är med och sällskapet sitter med behörigt avstånd från varandra.

– Vi har tidigare haft frågetävling under sommaren men ingen vanlig tipspromenad. Nu kom vår ordförande Jenny Larsen på att det här kanske var en bra idé och det är det som vi ska diskutera under dagens möte. Tidigare har vi använt våra skyltar som man ska pricka av då det fanns en liten bokstav vid varje skylt som man skrev ner på sin blankett. Nu är förslaget en ”vanlig” tipspromenad med 1, X, 2 frågor.  Vi kan inte samlas inne, men vi har möjlighet att sprida ut oss och vi hoppas att vi får till en barntipspromenadsrunda också, säger Linnéa Hugosson.

– Man kan träffas i sällskap och gå, vi kanske ska ha olika rundor, därav Fågelforsleden är en av dem. Tipspromenaden ska handla om Östbos historiska platser och om vår hembygd. Vi försöker att locka besöker till vårt historiska register, avrundar Ola Hugosson innan mötet startar.

I Östbo Historiska sällskap jobbar förutom ovan nämnda personer ledamöterna Per Pettersson och Kjell Persson. Ersättare är Roland Svensson, Bengt Olsson och Uno Jonsson.

"Det gick alldeles utmärkt att ha träffen utomhus" kommenterar sällskapet som nu planerar för en ny sommarhöjdpunkt

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *