Nyheter

Hjortsjöskolan öppnar upp

Nyheter Från och med nästa vecka kommer vårdnadshavare till elever på Hjortsjöskolan att börja besöka skolan, för att få ta del av den dagliga verksamheten som rullar på som vanligt i full fart, ungdomarnas sociala samspel och engagemang.

”En fantastisk dag på Hjortsjöskolan” är sedan ett läsår tillbaka ett projekt som skolan utformat för att förbättra hem- och skolsamarbetet.

Som ett steg i en tryggare skola valde Hjortsjöskolan att bjuda in alla vårdnadshavarna, som kan och vill, till en skoldag. Detta blev under läsåret 2017/2018 en fantastisk resa för skolan och visade sig vara uppskattat av vårdnadshavarna.

”Skolan har förändrats en del sen jag gick i skolan” och ”Det har varit intressant att se min sons/dotters klass under lektionstid” är typiska kommentarer man fått höra från besökande föräldrar.

Skolan blev besökt ca 3 – 4 gånger i veckan under större delen av läsåret. Många som ännu inte besökt skolan kommer få en ny chans under vårterminen för att alla dagar är, lyckligtvis, fyllda med besök under höstterminen. Intresset har varit stort bland vårdnadshavarna i årskurs sju enligt skolans trygghetsgrupp som anordnar besöken men även bland årskurs åtta.

Ett syfte med inbjudan är att hem och skola ska få delat perspektiv om hur skolan fungerar och hur elevgrupperna fungerar. Forskning visar att föräldrars engagemang, deras förväntningar på sina barns skolarbete och förekomsten av ett ömsesidigt förtroende mellan skolan och föräldrar är viktiga variabler för att barn och unga ska nå framgång i skolan. (Lars Eriksson, föräldrar och skola) Vi vill med hjälp av intresserade föräldrar öppna upp för god kommunikation och en inblick i barnens verklighet.

Till alla vårdnadshavare som inte haft chansen att besöka skolan vill vi tala om att ni missat något spännande, men ny chans kommer under vårterminen.

Hjortsjöskolans trivselgrupp

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *