Nyheter

Hög musik anmäldes

Nyheter Klockan 21.30 fick polisen samtal om hög musik av en ung bilist vid Frideborgsgatan-Storgatan i Vaggeryd. Polisen fick kontakt med bilförarens förälder. I övrigt har det varit helt lugnt i kommunen de senaste tolv timmarna.

Taggar

28 reaktioner på Hög musik anmäldes

Så löjligt
Vi alla har varit unga och tror de flesta äldre
Personerna i kommunen inte varit guds bästa barn…

Även ungdomar bör väl följa gällande lagstiftning? Var alla äldre undantagna lagen när de var unga för att dom just var unga? Trött på snacket om att alla varit unga. Alla har varit unga men för den skull inte åkt runt mitt i samhället dag som natt och spelat musik med 110 decibel, stor skillnad i dag mot för 20 år sedan.

Håller helt med.
Bättre med lite hög musik än droger och alkohol.
Bättre man låter polisen få tag på rattfyllerister som det finns en hel del runt om i denna kommunen.

Jag tycker det är så löjligt att kontakta polis för att någon åker omkring och spela musik och dessutom var det ju inte sent på kvällen. Bättre de få åka runt än att de.gör annat bus.

Regler är till för att följas. Så sluta gnäll eller ta konsekvenserna när ni väljer att bryta dem.
Hur svårt kan det vara!

Ja du jag sitter i bilen och sätter på radion med superhög musik och jag tror inte de bryr sig så mycket. Det ska alltid gnällas så fort yngre gör något men så fort äldre gör något är det ok.

Lite så känner jag med. Bättre att ungarna har sina bilar att meka med än att ha dem drällande runt på byn och stan. Tummen upp för dig 👍👍

Bra jobbat av polisen. Låt de unga gå en kurs i vanligt hyfs. Vad ger dem rätt att störa människors nattsömn? Åk ut på skogen och spela er musik. Finns inte mycket hopp eftersom era föräldrar var lika respektlösa och saknade empati för andra människor.

I ett land där 8 av 10 polisanmälningar läggs ner på grund av resursbrist så är detta rent löjeväckande.

Kan mycket väl förstå de personer som irriteras när musiken spelas på högsta volym. Alla har varit unga, men alla har även skyldigheter.

Spelar ingen roll om man spelar musik i skogen folk i denna kommun har ju en tendens till att gnälla på allt och alla

Har inget emot en bil/epa som åker förbi en gång och spelar jättehögt 30 sekunder en kväll. Men att bo i centrum (bor i Tor) och lyssna på discot på Icaparkeringen halva kvällar, det är verkligen inte okej. Ingen hade accepterat en granne med den decibelnivån och bara för att det är ungdomar så kan vi inte acceptera vad som helst. Gissar att ni som skriver att det är löjligt att polisen lägger resurs på det inte bor i centrum och störs av det flera kvällar i veckan..

Spännande diskussion. Lite summering: väljer man bo centralt så vill man alltså ha tyst? Kanske man ska söka sig lite mer off set om man önskar det. Tror ni det är tyst i Jönköping nattetid? Vaggeryd är ju ändå ”vår lilla stad”? Då kanske man få räkna med hela uppsättningen och inte bara godbitar som passar en själv.
Vi väljer att gnälla på ungdomar som kastat vattenballonger från bron och förstör andra människors drömmar. Sedan kastar ni skit på den för att de kör EPA (det låter) och hög musik. Hur ska den ideala Vaggerydsungdomen vara? På min tid hängde man utanför Betel på helgen. Söp och gick in och värmde sig lite mellan intagen. Kanske en glass slank ner. Vad det gnälldes då på oss. Inte via media för det fanns inte men gnälliga gubbar och tanter ramlade emellertid förbi. Likaså snuten som fångade upp oss. Men vet ni vad? Det blev folk av oss också. Många är rentav framgångsrika företagare i kommunen. Jag tror att dessa ungdomar kommer att ta över tronen. Kanske till och med blir bättre än oss. Är det så att ni inte gillar musiken. Gå fram och be dem spela en egen favorit.

De flesta av oss som bor i centrum har valt det för att vi börjar bli äldre och vill ha nära till butiker med mera. Många kan inte längre köra bil och har svårt att gå. När vi flyttade hit såg vi en stor och fin ICA-parkering, inget tydde på att det var disco på kvällar och nätter eller att parkeringen också var till för bilrally!

Men snälla du hur tänkte du nu 😂 Bor du i lägenhet i Vaggeryd har du inte så stora val på att inte bo i centrum.
En väldigt stor skillnad på Vaggeryd och Jönköping, väljer man att bor i en större ”stad” då är det liv och rörelse och också andra regler som gäller.
Att skriva att folk gnäller om vattenballongskastning från en bro och förstör andras drömmar få mig att undra var ditt iq ligger…

Man kan tycka mycket och olika. Så även vilket som borde prioriteras av polisen.
Men som jag skrivit tidigare- Håller man sig inte till regler som finns utan väljer att sätta sina egna regler så kan man ju heller inte gnälla när det blir kännbart att man gjort fel.
Plättlätt kan jag tycka att förstå, men svårt att ta in för den som är skyldig. 🙂

Ni som gnäller så på våra fina ungdomar, ge förslag på vad stackarna kan ta vägen. Jag kan tycka att det inte är okej att spela hög musik efter en viss tid men halv tio, ja det får man nog räkna med när det är varmt och gott ute och semester – även en bit på våren och hösten. Jag lider med ungdomarna i dag.

Detta är bara löjligt! Låt pojkarna och flickorna spela musik i sina bilar. Hur mycket stör de egentligen? De drar förbi så man hör dem i 5 sekunder. Förstår inte varför detta har blivit sånt stort problem.
Vad vill ni att de ska göra? Supa och slåss? Jag önskade att vi hade råd med EPA-traktorer när man själv var yngre, det hade sparat skattebetalarna så mycket. Visst vi hade lite ungdomsgårdar som vi hängde på men allt försvann på loppet av 4 år för att inte kommunen gick in med några bidrag. Visst UC finns ju i Vaggeryd men där är ju medelåldern 9 år.
Om ni gå ut på stan och fråga vilken 12–13-åring som helst så vill de ju inte gå dit för det bara är `små barn´ där, så vad förväntar ni att 15-17-åringar ska göra? Fixa ett bättre ställe som ungdomar kan vara på.
Låt barn vara barn och ungdomar vara ungdomar

Min bil stod parkerad men det var jag som blev anmäld. Så när morsan ringde och sa att polisen sa att jag hade stört så blev jag ganska förvånad så kan tycka att anmälaren kan ta reda på vilken bil som spelar nästa gång:/

I alla ungdomskulturer har det funnits musik. I alla ungdomskulturer så har det funnits mötesplatser. Jag tycker det är härligt att de möts utan en massa slagsmål och dylikt. Sen finns det ju ”oskrivna lagar” när man ska visa hänsyn. Jag växte upp i Jönköping på min gård skulle man vara tyst efter 22.00. Reshat och Patricia fältarna skulle ju kunna ha ett möte med de som har fordon och bestämma en tid som är rimlig att man stänger av musiken. De flesta skulle respektera detta. Fordons kulturen tror jag är viktig för gemenskap alla är inte intresserade av kyrka eller idrott. Det finns många problem i ett samhälle- musik som spelas av glädje kanske inte är ens topp 200.

Mvh Peppe

Hahahaha alla ungdomar blir så kränkta när det faktiskt blir konsekvenser av deras agerande. Så patetiska. Lagar finns för alla, ni är inget undantag bara för att ni är ”unga”. Väx upp i stället. Spela musik någon annanstans så är problemet löst. Men nej se det vill de inte. Det är ju så uppenbart att de vill störa människor, de tycker att det är kul att jäklas. Därför vägrar de spela någon annanstans. Går hur lätt som helst att mötas utanför samhället och spela där i stället. Men nej då är det synd om de små liven för där finns ingen enorm parkering.

Ställ er nånstans på rad då! Finns gott om ställen man kan stå på. Man behöver inte ha en stor parkering för det! Så löjligt argument.
Jag har själv bott vid ICA-parkeringen och jag kan berätta att det är mental tortyr att lyssna på deras dåliga musik hela nätterna och inte få sova. Sedan ska man orka arbeta varje dag och ta hand om barn med mera. Nej, ni som säger att det är löjligt har inte bott precis bredvid och torterats av dessa respektlösa ungdomar. Det är inte okej och är ett lagbrott. Varför i hela friden skulle det vara okej att spela hög musik bara för att det är ett centrum? Är ju desto större anledning att inte göra det! Fattar inte hur folk tänker. Ni har inte blivit utsatta för det så ni har ingen rätt att säga att det är okej.

Och att säga att musik är bättre än alkohol och droger? Vad är det för argument? Varför skulle det vara de enda alternativen? 😂😂😂 Som att de automatiskt skulle börja knarka bara för de inte får spela musik i centrum på natten haha. Hur tänker ni egentligen? Något står inte rätt till.

Så bra, där har vi lösningen. Ni som tycker att det inte är något problem att bli berövad rätten till lugn och ro och nattsömn i ert eget hem, kan lämna ut sina adresser till ungdomarna, så kan gänget stå utanför era villor? och ösa på långt in på natten. För det kan väl inte vara ERA barn som beter sig på ett så empatilöst sätt?
Till slut, att ”lyssna på musik” är inte att spela i cirka 110 db i 10 sekunder, sedan stänga av, och sen upprepa detta gång på gång. Då har man nog ett annat syfte.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *