Nyheter

Högsta arbetslösheten bland utlandsfödda på fem år

Nyheter Vaggeryds kommun noterar i oktober den högsta arbetslösheten bland utlandsfödda sedan december 2014.

Den senaste månadsstatistiken från Arbetsförmedlingen visar en uppgång i arbetslöshet bland utlandsfödda med 3,6 procentenheter. Arbetslösheten bland invånare födda i ett annat land låg i oktober på 17,2 procent.

Under oktober månad var det en total arbetslöshet på 6,5 procent och det är en ökning med 1,6 procentenheter jämfört med samma tidpunkt förra året. Sett till antalet personer betyder det att 470 av 7 231 invånare i åldern 16 – 64 år i kommunen är inskrivna som arbetslösa.

Det är 15:e månaden i följd som arbetslösheten stiger i Vaggeryd. Sedan juli 2019 har arbetslösheten gått upp från 4,0 till 6,5 procent.

Taggar

Dela


7 reaktioner på Högsta arbetslösheten bland utlandsfödda på fem år

Nej precis. Har vi tagit emot dem så har vi ett ansvar för dem. I det ansvaret ligger det att försörja de om de inte klarar det själva. En stor kostnad för vilken kommun som helst. Tyvärr så är de enkla jobben borta sedan länge samtidigt som invandrarna som kommer nu har svårare att anpassa och integrera sig enligt många studier. Många är analfabeter, har en annan religion och ett annat levnadssätt.

Fast alla är vi människor. Tror inte att någon flyttar som inte känner sig tvingad av olika anledningar. Jag skulle ju inte frivilligt flytta ex hit och bli diskriminerad.

Vilka cyniska kommentarer. Hoppas verkligen att ni slipper fly någon gång i ert liv. Tänk om ni bara kunde erkänna er syn på invandrare. Utan alla invandrare, som faktiskt är i arbete i Sverige idag skulle landet stanna, men det hjälper ju inte om de arbetar, för då tar de enligt vissa, våra jobb annars tar de våra skattepengar Det spelar ingen roll hur länge de bor och arbetar här, så blir de i era ögon aldrig svenskar, även om de är födda här.

Eftersom kommunen tar emot ytterligare 15 flyktingar så får man hoppas att de inte belastar skattebetalarnas pengar. Detta är så märkligt när regeringen påstår att gränsen har varit stängd.

Är det någon som är förvånad?
Det finns ingen efterfrågan på folk som inte klarar svenska språket i tal och skrift!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *