Nyheter

Högtryck hos Acleja i Vaggeryd

Nyheter Alla hjärtans dag betyder rush i blomsteraffären

Christian med blomsterfång

Även om de flesta av våra läsare sade sig inte fira alla hjärtans dag enligt förra veckans fråga, ville vi  ändå kolla läget. Vi tog oss till blomsterhandeln Acleja strax efter öppningsdags idag och träffade Christian Abrahamsson som, tillsammans med övrig personal, var beredd på en het dag i butiken.

Är det mer än vanligt idag?

– Ja absolut, säger Christian men säger att än så länge är det lugnt i butiken men arbetet med blomsterbuden har pågått ett tag.

– Det gäller att vi är på tårna hela dagen när det gäller blomsterbuden. Vid klockan 11.00 kommer budbilen som sedan har fullt schema åtminstone till klockan 18.00.

Hur stor är skillnaden mot en vanlig dag?

– Det är en dag med stort tryck och ökad försäljning, menar Christian och uppskattar att försäljningen går upp med sju-åtta gånger mot en normaldag. I år infaller alla hjärtans dag optimalt, onsdag eller torsdag är de bästa dagarna som det kan infalla på, enligt Christian som tillägger att om den infaller på en lördag eller söndag firas det oftast på annat sätt. Då blir det restaurangbesök, spaupplevelse eller motsvarande. Måndagar och tisdagar är vi inte så benägna att fira.

När vi gjorde ett nytt besök efter lunch var det åter lite lugnt i butiken. Lunchtimmarna och efter klockan 16.00 är det fullt ös och personalen berättar att just den 14 februari är de allra flesta kunderna män av någon anledning. Det finns cyniker som kallar dagen för ”det dåliga samvetets dag”, men så kan det väl inte vara.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *