Nyheter

Hoks Folkets Hus har fått tak över entrén

Nyheter Ända sedan byggnaden invigdes för snart 90 år sedan har besökare i Hoks Folkets hus varit utlämnade åt väder och vind på väg in i lokalen.

Men nu har entrén äntligen fått ett rejält väderskydd.
Trion Jan Gustavsson, Kenneth Åstrand och Klas Andersson har nämligen ägnat sommaren åt den efterlängtade åtgärden att bygga tak över entrén.
Det har tagit sin tid men nu är taket på plats och det pryds dessutom i framkant av skylten med texten Folkets Hus som flyttats ut från väggen och därmed gjorts mera synlig.
Belysningen har dessutom på ett diskret sätt fällts in i entrétaket.
– Det är ett projekt som vi har diskuterat i många år. Nu bestämde vi oss för att göra slag i saken. Det var verkligen dags att rädda dörrar och trappa, kommenterade Jan Gustavsson.
Med tanke på att byggnaden invigdes 1928 var det sannerligen hög tid. Intentionerna har dock funnits en tid. En hel del byggmaterial var nämligen inköpt sedan tidigare och fanns till hands när trojkan greppade hammare, sågar och spik. Dessutom skänktes en hel del material för att kostnaderna skulle kunna hållas så låga som möjligt.
Det är inte första gången herrar Gustavsson, Åstrand och Andersson har bidragit till att modernisera anläggningen. Det moderna köket är deras skapelse och fler projekt är på gång. Bland annat vill föreningen att parkeringsplatsen ska växa och det sker i så fall på bekostnad av gräsmattan framför huset. Den nuvarande parkeringsplatsen räcker inte till när det stundar välbesökta arrangemang.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *