Nyheter

Höll hastigheten – polisen ville ändå bötfälla

Nyheter Efter 20 minuters diskussion erkände polisen att de gjort fel gällande att de försökt att bötfälla en bilist för fortkörning i Skillingaryd under påskhelgen. – Det låter helt enkelt som att det blivit ett misstag, säger Tommy Thorngren som är pressansvarig hos polisen.

Bilden är ett montage. Foto: David Alin och Per Bunnstad

Under eftermiddagen på Annandag Påsk blev en kvinna stoppad av polisen vid Skillingaryd Arena. På aktuell vägsträcka gäller 30 kilometer i timmen 07.00 – 18.00 vardagar, övrig tid gäller 50 kilometer. Kvinnan uppger att hon körde 42 kilometer och blev stoppad av polisen som ville dela ut en böteslapp för fortkörning.

Kvinnan berättar:
– Tre poliser dividerar om detta i 20 minuter när vi motsätter oss boten. Tillslut går en polis och kollar hastighetsskylten med tilläggstavla. Till slut kunde vi åka därifrån med en halvhjärtad ursäkt.

Polisens presstalespersoner känner inte igen händelsen. Inte heller efter att ha forskat i ärendet under en tid hittar man just den aktuella händelsen.
– Jag bad lokalpolisområdet att se om vi kunde hitta vilken kontroll det rörde sig om men vi har inte fått fram den. Det kan finnas många anledningar till det, berättar Tommy Thorngren som är pressansvarig på polisregion öst.

Han säger vidare att det måste ha blivit ett misstag.
– Självklart håller vi med om att polisen bör ha koll på skyltningen vid platsen för en trafikkontroll. Det ingår i våra rutiner för trafikkontroller att bland annat gällande skyltning ska kollas. Det låter helt enkelt som att det blivit ett misstag. Men bra att det löste sig innan personen kunde åka vidare.

Taggar

Dela


8 reaktioner på Höll hastigheten – polisen ville ändå bötfälla

Hur bevisar man som ensam bilist att Polisen har gjort fel – om de står på sig? Undrar ”gubben med den vita Volvon”, för att citera ett aktuellt förklenande omdöme.

Har själv råkat ut för detta, dock i annan stad. Men då var polisen mycket mera ödmjuk och bad så mycket om ursäkt, det hela avklarades på typ 2 minuter

Fantastiskt att polisen inte har koll på tilläggstavlan som sitter under 30-skylten, bra jobbat polisen! Ett tips är att gå och titta på skylten och tilläggstavlan nästa gång innan kontrollen börjar.

Det må ha blivit galet fel – men jag är tacksam för varenda polis i detta avlånga land 🚓

Eftersom inte polisen själv vet var kontrollen var, så kan jag meddela till det var i måndags vid Fågelforsskolan klockan 16.30.
Om någon blev bötfälld för fortkörning (30 kilometer) så kan ni meddela polisen så att de kan riva boten.
Detta bara för att tre poliser inte har koll på vad ett av våra vanligaste trafikmärken betyder.

Klantiga Kling o Klang, de ska väl kunna reglerna, helst bättre än Svensson gör.
Att det tog tjugo minuter att få polisen att ge med sig tyder på prestige eller vanlig dryghet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *