Nyheter

Hooks Herrgård gasar på

Nyheter Hooks Herrgård har klarat sig bra under pandemin men är lättade över beskedet om slopade restriktioner

Hkivbildans Edberg. Ar

Det har varit några tuffa år för konferens, hotell och restauranger under den tid som pandemin härjat. Det har varit kärvt med gäster generellt men Hooks Herrgård har klarat sig väl jämfört med många andra.

– Vi har haft förmånen av att ha flera ben att stå på, säger Hasse Edberg som är vd på företaget. Han säger att när konferensdelen dippade så ökade det mycket med golfgäster och även på anläggningens spa. Golfen har inneburit utomhusverksamhet och med få deltagare i varje grupp vilket gett ökad aktivitet när man i övrigt inte har kunnat umgås som vanligt. Hasse Edberg menar också att verksamheten har kunnat bedrivas genom att personalen har varit oerhört flexibla och medverkat till en situation där man inte har behövt att säga upp någon. Det gör att de nu går stärkta in i framtiden men kvalificerade och erfarna medarbetare när det nu verkar vända. Många andra står inför en situation där de saknar personal något som Hooks Herrgård inte har bekymmer med.

– Men utan de stöd som funnits från staten och en fantastisk personal hade vi varit i ett annat läge, menar Hasse Edberg.

Hur reagerade du efter beskedet om slopade restriktioner?

– Inte mycket, säger Hasse Edberg och menar att han är luttrad. Ingen vet om det är slutet men förhoppningsvis blir sjukdomen mera som en säsongsinfluensa. Han tillägger att det började bokas konferenser redan för två veckor sedan när det började pratas om slopade restriktioner i våra grannländer, något som gjorde att många redan då anade att Sverige skulle gå samma väg. Men oavsett dessa besked är bokningarna inför golfsäsongen en het historia. Där pratar man inte om våren utan ju är det sommaren som redan börjar fyllas.

– Vi har haft det tufft men klarat oss väl, menar Hasse Edberg och säger sig vara glad över att de har kunnat behålla sin personal. Hooks Herrgård är ju deras levebröd och personalen är samtidigt företagets levebröd, vi är en enhet säger han samtidigt som han utlovar en rejäl personalfest framåt hösten.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Hooks Herrgård gasar på

Hejkon, du har så rätt. Alla kommuninvånare som inte provat Hook borde göra det.
– Ett ställe där du får det bästa för kropp och själ,
-Jag har haft många år där och alltid förundrats över att inte alla i kommunen upptäckt det.
Om man dessutom vill prova golfen, får man vänta till april, då kör vi igång igen, med full fart!

Härligt att läsa optimist och vara målinriktad då kommer man långt helt underbart. Jag ska besöka Hooks Herrgård, har inte varit där men värt att besöka. Med den andan och glädjen som finns och allt positivt man hört och läst. Underbart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *