Nyheter

Hooks Herrgård satsar för framtiden

Nyheter Företaget har tagit fram en vision 2026 där man har för avsikt att utveckla anläggningen i ett antal steg under kommande år

Det har varit en tung tid för Hooks Herrgård, precis som andra företag i restaurangbranschen och besöksnäringen, i samband med pandemiutbrottet och tiden efter det. Och spår av pandemin kommer att märkas även framöver. Mitt i denna verklighet sätter Hooks herrgård ned foten och planerar en satsning i tre-fyra steg för framtiden. Redan under hösten kommer man att inleda en ansiktslyftning i huvudbyggnaden. De ska renovera samtliga salonger som har omkring 50 år på nacken. Det blir också en ny bar och reception till glädje för såväl gäster som personal.

Nästa steg blir att bygga ut spaavdelningen. Den nuvarande anläggningen invigdes för mer än sju år sedan och trycket från besökare gör att en utbyggnad behövs. Inte minst gäller det utrymme för kök och serveringsytor. Dessutom blir det en satsning på bastuavdelningen. Ovanpå spaavdelningen ska det byggas ett antal nya hotellrum i två plan. Strandstugan försvinner i samband med denna insats.

– Vi vill också fräscha upp och återskapa miljön i orangeriet, säger Hasse Edberg som är vd på Hooks Herrgård. Avsikten är att kunna erbjuda sällskap att sitta i orangeriet och kunna bli serverade mat och dryck.

Nästa steg blir att bygga ytterligare rum för att öka hotellkapaciteten och för att erbjuda bättre konferensmiljö tänker man sig att bygga en konferenslokal som ska kunna ta emot 100 konferensgäster.

– En viktig anledning till att vi kan göra satsningen är att vi inte behövde göra några uppsägningar, menar Hasse Edberg. Många andra motsvarande företag har tvingats säga upp personal som sökt sig till andra branscher och därmed saknas det folk att anställa.

– Vi är ju ett stort företag som kunnat behålla personalen mycket tack vare golf och spa när konferenserna försvann, avslutar Hasse Edberg. Han tillägger att Hooks Herrgård skickar ut 170 lönebesked varje månad.

Taggar

Dela


1 reaktion på Hooks Herrgård satsar för framtiden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *