Nyheter

Hundfrågan 49: Om ett monster

Nyheter Marianne Blixt presenterar sin hundkrönika nummer nummer 49.

Här kommer en relevant fråga från Ann:
Det som gömts i snö… nu efter tö är frågan i dagern om hur och var man får dispens att slippa plocka upp efter sin hund på gator och torg och parker och planteringar i stan.

Hur svårt kan det vara?

Svar: Ja mig veterligen finns det ingen dispens att få. Det hör ju till sunt förnuft att plocka upp efter sin hund.
/Marianne

Jag får ofta frågan om hur mina hundar är, om jag har perfekta hundar.

Jag brukar svara att mina hundar är väl som de flesta hundar. För mig är de perfekta, jag har försökt forma dem som jag vill ha dem. Det lyckas ibland men inte alltid. Då får jag ta det med ro och försöka visa hur jag vill ha det.

Lite svårt är det med min rymmarhund. Han älskar att springa ner till grannen så fort han får chansen. Han gräver sig ur hundgården så jag har fått göra en som är rymningssäker, den har funkat än så länge.

Jag kan ibland känna att han ”straffar” mig för att jag varit olydig och inte aktiverat honom, det är då han sticker. Ja, då är de bara att pinna ner till grannen och fråga vad han gör där. Han kollar runt och tittar efter om deras hundar får komma ut och leka.

Ja, som ni förstår så är detta inte alls roligt, jag gör så gott jag kan för att han ska stanna hemma. Jag vet att alla som har hund inte alltid är nöjd med hunden, det är ju inte så konstigt egentligen. Vi är ju sällan nöjda med oss själva heller.

Det är dags att vi blir nöjda med oss själva, att känna att det är okej att ”min” hund inte är som andras.

Hundägare kommer hit för att få  hjälp med sina hundar, när de ringer eller mejlar innan vår träff så berättar de om sin  hund som de skäms så för.

När dagen kommer och vi ska träffas kan de vara så nervösa för att komma hit. De frågar om de vågar ta ut sin hund (monster enligt dem).

När hunden kommer ut så är de en helt vanlig hund. Busig, vill nosa, kissa, dra i kopplet med mera. Sådant som är vanligt när hundar kommer till nya ställen.

Sedan tränar vi en liten stund, kanske dricker kaffe. Vid kaffet brukar jag fråga dem om det inte är dags att de tar ut den andra hunden. Andra hunden, frågar de då. Ja, ni skulle ju komma hit med ett monster och jag har ju inte fått träffa monstret ännu.

Då skrattar de och säger oftast, du skulle se honom hemma.

Att få en hund att fungera som vi vill kräver planering, träning, belöningar och framför allt att vi vet vad och hur vi vill ha det. Hundar är inte jättebra på att gissa men de försöker att förstå vad vi vill.

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *