Nyheter

Hundfrågan: Ska man gå på kurs?

Nyheter Den här veckan svarar Marianne Blixt på hundfråga nummer 37.

På valpkurs

Gå på kurs eller inte? Ja, det är frågan jag fått den här veckan.

Jag har ju haft kurser i många år, det är ändå lika spännande och utmanande att starta nya kurser. Att ha kurs är det roligaste jag vet. När människor går hem med ett leende då har jag uträttat något som känns bra.

Efter att ha delat ut utvärdering och läst dem så kan jag ibland känna att jag kunde gjort mycket mer. En del påpekar att jag är snål med att berömma.
Det känns bra att jag får veta vad kursdeltagarna tycker, hur ska jag annars kunna få dem att må bra på kurs. Så min utmaning i år är att vara mer generös med beröm.

När jag fick frågan om att gå på kurs eller inte så tänker jag; självklart ska man gå kurs. Varför? Jo, för att det är så himla roligt att träffa andra med samma intresse, att lära sig nya saker, att träna med andra, få en bättre relation till sin hund, ja och många mer fördelar.

Men är det då så självklart att alla hundägare går kurs?
Nej inte alls!
Jag kan förstå varför efter att ha träffat så många hundägare.
En del har helt enkelt inte råd, för långt till kursplatsen, skäms för sin hund, får inte plats på kurs, orolig för att träffa nya människor, orolig för att hunden inte ska uppfylla instruktörens förväntningar, ja det finns så många olika anledningar till att man inte kommer på kurs.

Men på många kurser kan man delbetala. Man kan ordna kurser på andra platser, ingen ska skämmas för sin hund. Instruktören har inga förväntningar utan ska se till hund och ägarens individuella mål, så långt det är möjligt

Marianne Blixt

—–

Det ska vara roligt att ha hund och självklart ska det vara roligt att vara just din hund!

Har du något du vill jag ska skriva om så mejla mig.

Glöm inte att skicka in frågor till hundfragan@hundtrixet.se

Tjingeling och lycka till /Marianne

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *