Nyheter

Hur kör du – pensionär?

Nyheter Ja, det var den intressanta frågeställningen då SPF Seniorerna i Vaggeryd samlades till oktober månadsmöte och olika trafikfrågor gav upphov till givande diskussioner bland de församlade.

Sammankomsten inleddes av ordföranden Anders Mattsson som hälsade Anders Ringqvist från Åbergs Trafikskola välkommen. Det blev många frågor och synpunkter på främst den lokala trafiken i Vaggeryd och det var en hel del oklarheter om gator och torg som kunde rätas ut. Anders Ringqvist frågade först hur det var med reaktionsförmågan och vidvinkelseendet bland de närvarande. Det som gav upphov till mest diskussion var tolkningen av hur rondellkörning ska ske, i synnerhet i Jönköping  och här fanns det många olika synpunkter. Vilka är reglerna för cykel och elsparkcyklar, parkeringsbestämmelserna och gångfartsområde var andra frågor som aktualiserades. Hastighetsgränser, skymmande häckar, cykelbanor och nya vägmärken, ja det var många frågor som väcktes.

Det bjöds också på uppskattad musikunderhållning. Det var Andreas Ljung som till eget ackompanjemang på gitarr och piano sjöng olika sånger passande nog med anknytning till trafiken, bland annat ”det ska va husvagn”.

Jörgen Bergström informerade om kommande program, närmast i november tillsammans med PRO då det blir musikteater i Centrumlokalerna med Femtinge Teater. Seniorerna serverades en härlig räksmörgås till kaffet och avslutningen bjöd som vanligt på dragning av vinster på motionskort och årorna.

Andreas Ljung sjöng sånger på temat trafik.  [1/11]

Trafikföreläsaren Anders.  [2/11]

Intresset stort hos åhörarna.  [3/11]

Vår ordförande Anders ställde frågor bland många andra.  [4/11]

Underbara mackor väntar hos Eva i köket.  [5/11]

De smarriga smörgåsarna smakade utmärkt.  [6/11]

Cirkulationsplatsens mystik utreddes grundligt.  [7/11]

Kaffet smakade också gott.  [8/11]

I väntan på lotteridragningen.  [9/11]

Lotterivinster delas ut.  [10/11]

Andreas avslutade samlingen.  [11/11]

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *